leendő
partnereinknek

Carbonara spagetti húsvéti sonkával és mascarponéval

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A spagettit főzzük meg bő, sós vízben.

2.

A sonkát kockázzuk föl. Forrósítsunk föl egy kevés olíva olajat egy nagyobb serpenyőben, vagy egy lábosban. Pirítsuk meg rajta a sonkakockákat.

3.

Adjuk hozzá a kifőtt, forró tésztát. Üssük rá a tojások sárgáját és jól keverjük el a forró tésztában, hogy vonja be szép krémesen a spagettit.

4.

Majd adjuk hozzá a mascarponét és olvasszuk föl benne. Melegítsük vissza a tésztát és őröljünk rá fekete borsot.

5.

Tálaláskor szórjunk rá frissen reszelt parmezán sajtot.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

200 g Sonka

400 g Spagetti

2 ek. Olívaolaj

4 db Tojás sárgája

3-4 ek. Reszelt parmezán

Bors