leendő
partnereinknek

Cajun csirke spagetti

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej , mustár , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A csirkemellet vágjuk csíkokra. Szórjuk meg a Cajun fűszerkeverékkel és adjunk hozzá 2 kanál olívaolajat. Keverjük jól össze, fedjük le, majd tegyük pár órára, vagy akár egy egész éjszakára a hűtőbe.

2.

A hagymát szeleteljük fel. A paprikát vágjuk hosszában félbe, vágjuk ki a magházát, majd szeleteljük fel kb. fél centis félkarikákra. A gombát tisztítsuk meg, majd szintén szeleteljük fel.

3.

Tegyünk föl sós vizet forrni a spagettinek.

4.

2 ek. olívaolajon nagy lángon pirítsuk meg a lilahagymát és a paprikát. Enyhén sózzuk, borsozzuk. Pirítsuk kb. 5 percig, majd vegyük ki a serpenyőből , tegyük félre. A megmaradt olajon szintén nagy lángon pirítsuk meg a gombát is, amelyet szintén sózzunk, borsozzunk enyhén. Ha megpirult, vegyük ki ezt is és tegyük a paprikához. (Azért fontos, hogy ne együtt pirítsuk, mert akkor már inkább csak párolódnának a nagy mennyiség miatt.)

5.

Egy kevéske olíva olajat öntsünk a serpenyőbe és nagy lángon pirítsuk meg a csirkét is. Végül tegyük vissza rá a zöldségeket. Szórjuk meg az oregánóval és 1-2 perc alatt pirítsuk össze.

6.

Mindeközben párhuzamosan főzzük meg a tésztát a csomagolásán leírtak szerint, majd szűrjük le. Végül keverjük össze a csirkés raguval. Ízesítsük még sóval, borssal, ha szükséges. Tálaláskor finoman szórjuk meg reszelt pizza mozzarella sajttal.

Hozzávalók

Reszelve, 100 g Szarvasi pizza mozzarella

2 nagyobb szelet Csirkemell filé

1 ek. CAJUN FŰSZERKEVERÉK

1 db piros Kaliforniai paprika

250 g Gomba

300 g Spagetti

2 gerezd Fokhagyma

1 db Lilahagyma

olívaolaj

Bors