
Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Tészták
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
tej , mustár , glutén , tojás1.
A csirkemellet vágjuk csíkokra. Szórjuk meg a Cajun fűszerkeverékkel és adjunk hozzá 2 kanál olívaolajat. Keverjük jól össze, fedjük le, majd tegyük pár órára, vagy akár egy egész éjszakára a hűtőbe.
2.
A hagymát szeleteljük fel. A paprikát vágjuk hosszában félbe, vágjuk ki a magházát, majd szeleteljük fel kb. fél centis félkarikákra. A gombát tisztítsuk meg, majd szintén szeleteljük fel.
3.
Tegyünk föl sós vizet forrni a spagettinek.
4.
2 ek. olívaolajon nagy lángon pirítsuk meg a lilahagymát és a paprikát. Enyhén sózzuk, borsozzuk. Pirítsuk kb. 5 percig, majd vegyük ki a serpenyőből , tegyük félre. A megmaradt olajon szintén nagy lángon pirítsuk meg a gombát is, amelyet szintén sózzunk, borsozzunk enyhén. Ha megpirult, vegyük ki ezt is és tegyük a paprikához. (Azért fontos, hogy ne együtt pirítsuk, mert akkor már inkább csak párolódnának a nagy mennyiség miatt.)
5.
Egy kevéske olíva olajat öntsünk a serpenyőbe és nagy lángon pirítsuk meg a csirkét is. Végül tegyük vissza rá a zöldségeket. Szórjuk meg az oregánóval és 1-2 perc alatt pirítsuk össze.
6.
Mindeközben párhuzamosan főzzük meg a tésztát a csomagolásán leírtak szerint, majd szűrjük le. Végül keverjük össze a csirkés raguval. Ízesítsük még sóval, borssal, ha szükséges. Tálaláskor finoman szórjuk meg reszelt pizza mozzarella sajttal.
Reszelve, 100 g Szarvasi pizza mozzarella
2 nagyobb szelet Csirkemell filé
1 ek. CAJUN FŰSZERKEVERÉK
1 db piros Kaliforniai paprika
250 g Gomba
300 g Spagetti
2 gerezd Fokhagyma
1 db Lilahagyma
olívaolaj
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!