leendő
partnereinknek

Brownie-s pohárdesszert mascarponéval és málnával

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Vendégváró

Allergének

tej , glutén , tojás , szója , diófélék , szójabab

Elkészítés

Ha van időnk, akkor előző este elkészíthetjük mi is a brownie-t, így lesz az igazi.

1.

Tegyünk föl egy kisebb fazékba vizet forrni. A fazékra pedig tegyünk egy fém keverő tálat úgy, hogy az alja ne érje a vizet. Tördeljük bele a csokit és kockázzuk bele a vajat. Ha megolvadt a gőz fölött, akkor keverjük el.

2.

Közben keverjük össze egy másik tálban a cukrot a vaníliás cukorral, a liszttel, a sütőporral és a kakaóporral.

3.

A diót pirítsuk meg és vágjuk durvára. Tegyük a megolvadt csokoládéba a durvára vágott aszalt gyümölccsel együtt.

4.

Majd keverjük hozzá a lisztes, cukros keveréket, végül a tojásokat egyenként üssük bele és keverjük el.

5.

Egy közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a brownie-t. Tegyük 180 fokos sütőbe és kb. 25 perc alatt süssük készre. Ne süssük túl, az igaz brownie puha,szaftos, kicsit még ragacsos belül, nem pedig piskóta-szerű.

Ha csak kevés időnk van és meg szeretnénk lepni a kedvesünket Valentin-napra, akkor útban hazafelé, kedvenc cukrászdánkban vásároljunk 2 szelet csokis brownie-t. Ettől függetlenül, a desszert még a sajátunk lesz.

6.

A mascarponét verjük föl a porcukorral és a tejszínnel.

7.

Tegyünk egy szép pohár aljára a mascarponés krémből. Erre tegyünk egy kicsit a félig kiolvasztott málnából, majd tördeljünk rá kisebb darabokat a brownie-ból. Erre tegyünk megint krémet, majd málnát és ismét brownie-t. Tegyük a vacsora végéig a hűtőbe.

Hozzávalók

125 g Szarvasi mascarpone

2 szelet Csokis brownie

15 g Porcukor

100 ml Tejszín

100 g Málna

Tészta

200 g Étcsoki

250 g Vaj

350 g Cukor

1 tasak / kb. 10g g Vaníliás cukor

50 g Dió

80 Kakaópor

70 g Liszt

4 db Tojás

80 g Aszalt sárgabarack

1 tk. Sütőpor