Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Levesek és főzelékek
Címkék
VegetáriánusAllergének
tej , zeller , glutén , tojás1.
Egy lábosban forrósítsuk fel az olíva olajat és a finomra vágott hagymát dinszteljük meg rajta.
2.
Adjuk hozzá a zöldborsót, majd öntsük föl a húslevessel. Hozzuk forrásba, majd lejjebb véve a lángot, főzzük kb. 15-20 percig. Végül ízesítsük sóval, borssal és egy pici frissen reszelt szerecsendióval. Szórjuk meg a finomra vágott petrezselyem zölddel is.
3.
Majd egy botmixerrel pürésítsük a lehető legfinomabbra. Hogy még bársonyosabb levest érjünk el,alaposan törjük át egy finom lyukú szűrőn a levesünket, hogy a borsóhéj fennmaradjon rajta.
4.
Közben távolítsuk el a medvehagyma levélnyeleit és vágjuk apróra a levelét. Egy evőkanál vajon futtassuk meg 1-2 perc alatt. Kenjünk meg 4 szelet szendvicskenyeret ezzel. Helyezzünk rájuk vékonyra szelt mozzarella sajtot, majd fedjük le a másik szelet kenyérrel őket. Süssük meg őket szendvicssütőben, vagy annak híján egy nagy serpenyőben egy kis vajon, a szendvicseket egy spatulával összenyomva tartva.
5.
Tálaljuk a levest egy-egy evőkanál mascarponéval és a mozzarellás, medvehagymás melegszendviccsel.
2x100 g Szarvasi mozzarella
100 g Szarvasi mascarpone
600 g Zöldborsó
1,2 l Húsleves
10 db Medvehagyma
1 db Hagyma
1 csipet Szerecsendió
Kis csokor Petrezselyemzöld
8 szelet Kenyér
2 ek. Olívaolaj
15 g Vaj
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!