leendő
partnereinknek

Borsó krémleves mozzarellás, medvehagymás melegszendviccsel

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Levesek és főzelékek

Címkék

Vegetáriánus

Allergének

tej , zeller , glutén , tojás

Elkészítés

1.

Egy lábosban forrósítsuk fel az olíva olajat és a finomra vágott hagymát dinszteljük meg rajta.

2.

Adjuk hozzá a zöldborsót, majd öntsük föl a húslevessel. Hozzuk forrásba, majd lejjebb véve a lángot, főzzük kb. 15-20 percig. Végül ízesítsük sóval, borssal és egy pici frissen reszelt szerecsendióval. Szórjuk meg a finomra vágott petrezselyem zölddel is.

3.

Majd egy botmixerrel pürésítsük a lehető legfinomabbra. Hogy még bársonyosabb levest érjünk el,alaposan törjük át egy finom lyukú szűrőn a levesünket, hogy a borsóhéj fennmaradjon rajta.

4.

Közben távolítsuk el a medvehagyma levélnyeleit és vágjuk apróra a levelét. Egy evőkanál vajon futtassuk meg 1-2 perc alatt. Kenjünk meg 4 szelet szendvicskenyeret ezzel. Helyezzünk rájuk vékonyra szelt mozzarella sajtot, majd fedjük le a másik szelet kenyérrel őket. Süssük meg őket szendvicssütőben, vagy annak híján egy nagy serpenyőben egy kis vajon, a szendvicseket egy spatulával összenyomva tartva.

5.

Tálaljuk a levest egy-egy evőkanál mascarponéval és a mozzarellás, medvehagymás melegszendviccsel.

Hozzávalók

2x100 g Szarvasi mozzarella

100 g Szarvasi mascarpone

600 g Zöldborsó

1,2 l Húsleves

10 db Medvehagyma

1 db Hagyma

1 csipet Szerecsendió

Kis csokor Petrezselyemzöld

8 szelet Kenyér

2 ek. Olívaolaj

15 g Vaj