leendő
partnereinknek

Bbq vagdalt laktózmentes mozzarellával töltve

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tojás , glutén

Elkészítés

1.

A hagymát vágjuk finomra és egy kevés olajon pirítsuk meg. A végén adjuk hozzá a lereszelt fokhagyma gerezdeket. A sütőt melegítsük elő 190 fokra.

2.

Jól gyúrjuk össze a darál húst a hagymával, tojással, zsemlemorzsával és a fűszerekkel. Hagyjuk kb. 10 percig állni.

3.

Majd lapítsuk ki kissé, és töltsük meg kisebb kockákra vágott laktózmentes mozzarella sajttal. Göngyöljük be, tegyük egy hőálló tálba, majd rakjuk körbe bacon szeletekkel. Kenjük be a BBQ szósz kb. felével. Fedjük le alufóliával és tegyük a sütőbe kb. 40 percre.

4.

Ezután vegyük le róla a fóliát, kenjünk rá még egy kis szószt és süssük további 20 percig. Ha kész, pihentessük 5-10 percig, így a szaft szépen eloszlik, csak ezután szeleteljük föl. Majd tálaljuk kedvenc burgonya köretünkkel.

Tipp: Grill szezonban készítsük el faszénen gömbgrillben.

Hozzávalók

200 g Szarvasi laktózmentes mozzarella

1000 g Darált sertéshús

200 g Bacon

150 ml, kb. 10 ek. BBQ szósz

1 db Tojás

3 ek. Zsemlemorzsa

1 fej Hagyma

2 gerezd Fokhagyma

1 tk. Rozmaring

1 tk. Zsálya

1 tk. Kakukkfű

1 tk. Fűszerpaprika

Bors

Olaj a sütéshez