
Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Allergének
tojás , glutén1.
A hagymát vágjuk finomra és egy kevés olajon pirítsuk meg. A végén adjuk hozzá a lereszelt fokhagyma gerezdeket. A sütőt melegítsük elő 190 fokra.
2.
Jól gyúrjuk össze a darál húst a hagymával, tojással, zsemlemorzsával és a fűszerekkel. Hagyjuk kb. 10 percig állni.
3.
Majd lapítsuk ki kissé, és töltsük meg kisebb kockákra vágott laktózmentes mozzarella sajttal. Göngyöljük be, tegyük egy hőálló tálba, majd rakjuk körbe bacon szeletekkel. Kenjük be a BBQ szósz kb. felével. Fedjük le alufóliával és tegyük a sütőbe kb. 40 percre.
4.
Ezután vegyük le róla a fóliát, kenjünk rá még egy kis szószt és süssük további 20 percig. Ha kész, pihentessük 5-10 percig, így a szaft szépen eloszlik, csak ezután szeleteljük föl. Majd tálaljuk kedvenc burgonya köretünkkel.
Tipp: Grill szezonban készítsük el faszénen gömbgrillben.
200 g Szarvasi laktózmentes mozzarella
1000 g Darált sertéshús
200 g Bacon
150 ml, kb. 10 ek. BBQ szósz
1 db Tojás
3 ek. Zsemlemorzsa
1 fej Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Rozmaring
1 tk. Zsálya
1 tk. Kakukkfű
1 tk. Fűszerpaprika
Só
Bors
Olaj a sütéshez
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!