leendő
partnereinknek

Bbq csirkés tortilla füstölt mozzarellával

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej , glutén

Elkészítés

1.

A csirkecomb filéket jól kenjük be 2 púpos evőkanál BBQ szósszal, majd 180 C-os sütőben süssük meg őket.

2.

Ha készen vannak, akkor vegyük ki a sütőből és hagyjuk kicsit pihenni. Ezalatt vágjuk csíkokra a kaliforniai paprikát és karikákra a hegyes zöldet. Olíva olajon magas hőfokon pirítsuk meg őket, majd adjuk hozzá a karikákra vágott újhagymát és a kis kockákra vágott paradicsomot is.

3.

Közben a combot vágjuk kisebb darabokra és adjuk a zöldségekhez. Adjunk még hozzá 1-2 evőkanál BBQ szószt, hogy legyen szaftosabb. 1-2 percig pirítsuk együtt őket.

4.

Kanalazzuk a tortilla lapokba a tölteléket és reszeljük rájuk a sajt felét. Szorosan tekerjük fel őket és helyezzük hőálló tálba. A maradék reszelt sajttal szórjuk meg a tekercseket.

5.

Tegyük a forró sütőbe és 6-8 perc alatt olvasszuk rájuk a sajtot. Tálaláskor díszítsük kockára vágott mangóval, avokádóval, koriander zölddel és kínálhatunk hozzá egy kis tejfölt is.

Hozzávalók

200 g Szarvasi füstölt mozzarella

250 g Csirkecomb filé

4 ek. BBQ szósz

1 piros Kaliforniai paprika

1 db Erős paprika

2 szál Újhagyma

1 db Paradicsom

4 db Tortilla lap

1-2 ek. Olívaolaj

Bors