Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , Gyerekeknek , VendégváróAllergének
tej , diófélék1.
Törjük össze egy robotgépben a kekszet, és dolgozzuk össze a vajjal. Az így kapott masszát egy tortaforma aljába nyomkodjuk bele, majd tegyük a fagyasztóba 10-15 percre.
2.
Ezalatt főzzünk pudingot a pudingporból, a tejből és kb. 2 evőkanál cukorból.
3.
A mascarponét habosítsuk föl 10 dkg cukorral, majd kenjük rá a kekszes alapra. Erre helyezzük a felszeletelt banánok felét és a kockára vágott ananászt. A következő réteg a vaníliás puding. Takarjuk be fóliával és tegyük hűtőbe legalább 5 órára.
4.
Mielőtt tálaljuk, verjünk föl fél liter jó zsíros tejszínt 50 g cukorral, és vonjuk be vele a torta tetejét. Díszítsük még a maradék banánnal, dióval és karácsonyi cukorka díszekkel.
500 g Szarvasi mascarpone
215 g Zabkeksz
50 g Vaj
4 db Banán
4 szelet Ananász
1 csomag Vaníliás pudingpor
500 ml Tej
200 g Cukor
500 ml Tejszín
80 g Dió
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!