leendő
partnereinknek

Banános-mascarponés kehely

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Gyerekeknek , Vendégváró

Allergének

tej , diófélék

Elkészítés

1.

Az összedarált kekszet tegyük a kelyhek aljára, és erre öntsük rá a 100 g cukorral felvert mascarponét.

2.

Szeleteljünk fel 2 banánt, és tegyük a szeleteket a felkockázott ananásszal együtt a mascarponéra.

3.

Közben főzzünk pudingot a pudingporból, fél liter tejből és 50 g cukorból. A langyosra hűlt pudingot öntsük a kelyhekbe.

4.

Verjünk föl fél liter jó zsíros tejszínt 50 g cukorral, és kanalazzuk a kelyhek tetejére. Erre helyezzük a maradék 2 banánt felszeletelve és a diót. Tálalhatjuk azonnal, vagy lehűtve később is.

Hozzávalók

500 g Szarvasi mascarpone

215 g Zabkeksz

4 db Banán

4 szelet Ananász

1 csomag Vaníliás pudingpor

500 ml Tej

200 g Cukor

500 ml Tejszín

80 g Dió