leendő
partnereinknek

Avokádós, babpürés palacsinta ricottával

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Reggelik

Címkék

Gyerekeknek , Vegetáriánus

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A lisztből, tejből, tojásból és egy csipet sóból keverjünk palacsintatésztát és hagyjuk állni, míg elkészítjük a krémeket.

2.

Az avokádót vágjuk félbe, kanalazzuk ki a húsát. A paradicsomot vágjuk negyedekbe, vágjuk ki a magos részét és csak a húsát kockázzuk fel. Az újhagymát vágjuk finomra. A fokhagymát reszeljük le.

3.

Nyomkodjuk szét egy villával az avokádót és keverjük össze a krém összetevőit.

4.

A babot szűrjük le, jól csöpögtessük le, majd törjük alaposan szét. A fokhagymát reszeljük le és keverjük össze a püré összetevőit.

5.

A palacsintatésztából süssünk 6 db palacsintát. Kenjük meg őket a babpürével, majd az avokádóval is. Végül kanalazzunk rá ricottát. Fogyaszthatjuk langyosan, de akár hidegen is.

Hozzávalók

BABPÜRÉ:

250 g Szarvasi ricotta

1 doboz kb. 400 g Vörösbab

1/2 tk. Római kömény

néhány ek. Citromlé

1-2 csipet Cayenna bors

0,5 csokor Petrezselyemzöld

1 gerezd Fokhagyma

2 ek. Olívaolaj

PALACSINTA:

150 g Liszt

300 ml Tej

2 db Tojás

AVOKÁDÓ KRÉM:

2 db Avokádó

2 ek. Olívaolaj

1-2 csipet Cayenna bors

1 ek. Friss koriender zöld

néhány ek. Citromlé

1 db Paradicsom

1 szál Újhagyma

1 gerezd Fokhagyma