
Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
tej , tojás , glutén , szójabab1.
Az aszalt sárgabarackot aprítsuk fel, majd áztassuk be 2-3 ek desszertborba.(Ha nincs otthon ilyen, akkor langyos vízben egy kis rummal, vagy rum aromával is lehet.)
2.
A mézes puszedlit tegyük egy konyhai robotgépbe egy evőkanál vajjal együtt és aprítsuk össze jól.
3.
Béleljünk ki egy kerek, csatos tortaformát sütőpapírral, majd jól nyomkodjuk le a mézes puszedli morzsát, ez lesz a tortánk alapja.
4.
Tegyük a ricottát, a tejszínt, a kikapart vaníliarúd magjait és a cukrot egy nagy tálba és kezdjük felverni egy kézi habverővel. Egyenként adjuk hozzá a tojást. Végül keverjük hozzá a lisztet és a leszűrt sárgabarackot is.
5.
Öntsük a tortaformába a már meglévő alapra. Tegyük 170 fokos sütőbe, kb. 45 percig. Ha már nem remeg a közepe, akkor készen van.
6.
Vegyük ki és hagyjuk hűlni. Tálalás előtt szórjuk meg gránátalma magokkal és összedarabolt pisztáciával. Tálalhatjuk langyosan vagy hidegen is.
1000 g Szarvasi ricotta
200 ml Tejszín
120 g Aszalt sárgabarack
2-3 ek. Desszertbor
120 g Cukor
1 db Vanília rúd
4 db Tojás
40 g Liszt
250 g Mézes puszedli
15 g Vaj
1 db Gránátalma
15 szem Pisztácia
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!