leendő
partnereinknek

Aszalt sárgabarackos karácsonyi ricotta torta

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej , tojás , glutén , szójabab

Elkészítés

1.

Az aszalt sárgabarackot aprítsuk fel, majd áztassuk be 2-3 ek desszertborba.(Ha nincs otthon ilyen, akkor langyos vízben egy kis rummal, vagy rum aromával is lehet.)

2.

A mézes puszedlit tegyük egy konyhai robotgépbe egy evőkanál vajjal együtt és aprítsuk össze jól.

3.

Béleljünk ki egy kerek, csatos tortaformát sütőpapírral, majd jól nyomkodjuk le a mézes puszedli morzsát, ez lesz a tortánk alapja.

4.

Tegyük a ricottát, a tejszínt, a kikapart vaníliarúd magjait és a cukrot egy nagy tálba és kezdjük felverni egy kézi habverővel. Egyenként adjuk hozzá a tojást. Végül keverjük hozzá a lisztet és a leszűrt sárgabarackot is.

5.

Öntsük a tortaformába a már meglévő alapra. Tegyük 170 fokos sütőbe, kb. 45 percig. Ha már nem remeg a közepe, akkor készen van.

6.

Vegyük ki és hagyjuk hűlni. Tálalás előtt szórjuk meg gránátalma magokkal és összedarabolt pisztáciával. Tálalhatjuk langyosan vagy hidegen is.

Hozzávalók

1000 g Szarvasi ricotta

200 ml Tejszín

120 g Aszalt sárgabarack

2-3 ek. Desszertbor

120 g Cukor

1 db Vanília rúd

4 db Tojás

40 g Liszt

250 g Mézes puszedli

15 g Vaj

1 db Gránátalma

15 szem Pisztácia