leendő
partnereinknek

Aszalt paradicsommal és mozzarellával töltött ravioli

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A lisztből, tojásból és egy csipet sóból gyúrjunk fényes felületű tésztát. Tegyük egy tálba, fedjük le folpackkal és tegyük hűtőbe minimum fél órára.

2.

Közben készítsük el a tölteléket. Az olajban eltett paradicsomot csöpögtessük le, majd vágjuk apróra. A mozzarellát reszeljük le. A bazsalikomot vágjuk apróra. Keverjük össze őket, kissé sózzuk, borsozzuk.

3.

Ha pihent a tészta, vágjuk 3-4 felé és nyújtsuk ki a darabokat. Egy nagyobb kerek formával, pl. egy bögre szájával vágjunk ki belőle formákat. Tegyünk a tésztaformákba tölteléket, kb. egy púpos teáskanálnyit. Hajtsuk át őket,majd jól nyomkodjuk le a széleiket egy vizes villával.

4.

Tegyük őket forró, sós vízbe. A víz ne lobogjon, különben könnyebben szétnyílnak. 3-4 perc alatt főzzük őket készre. Tálaljuk bazsalikom levelekkel, olíva olajjal, reszelt parmezán sajttal és vékonyra szelt chilivel.

Hozzávalók

200 g Szarvasi mozzarella

200 g Liszt

20 db Bazsalikom levél

Bors

olívaolaj

Néhány ek. Reszelt parmezán

Chili

2 db Tojás

6 db Aszalt paradicsom