Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Tészták
Címkék
Allergének
tej , glutén , tojás1.
A lisztből, tojásból és egy csipet sóból gyúrjunk fényes felületű tésztát. Tegyük egy tálba, fedjük le folpackkal és tegyük hűtőbe minimum fél órára.
2.
Közben készítsük el a tölteléket. Az olajban eltett paradicsomot csöpögtessük le, majd vágjuk apróra. A mozzarellát reszeljük le. A bazsalikomot vágjuk apróra. Keverjük össze őket, kissé sózzuk, borsozzuk.
3.
Ha pihent a tészta, vágjuk 3-4 felé és nyújtsuk ki a darabokat. Egy nagyobb kerek formával, pl. egy bögre szájával vágjunk ki belőle formákat. Tegyünk a tésztaformákba tölteléket, kb. egy púpos teáskanálnyit. Hajtsuk át őket,majd jól nyomkodjuk le a széleiket egy vizes villával.
4.
Tegyük őket forró, sós vízbe. A víz ne lobogjon, különben könnyebben szétnyílnak. 3-4 perc alatt főzzük őket készre. Tálaljuk bazsalikom levelekkel, olíva olajjal, reszelt parmezán sajttal és vékonyra szelt chilivel.
200 g Szarvasi mozzarella
200 g Liszt
20 db Bazsalikom levél
Bors
Só
olívaolaj
Néhány ek. Reszelt parmezán
Chili
2 db Tojás
6 db Aszalt paradicsom
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!