
Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
VendégváróAllergének
diófélék1.
Tegyük a gyümölcsöket egy lábosba. Öntsük föl lobogó, forró vízzel, hogy ellepje. Hagyjuk benne kb. 5-8 percig.
2.
Közben a bort tegyük fel a mézzel és a fűszerekkel forrni. Ha forr, vegyük le a lángot és a legkisebb lángon gőzöljük 10 percig.
3.
Szűrjük le a gyümölcsöket, majd öntsük fel a borral. Forraljuk fel, majd vegyük le a lángot és a legkisebb lángon pároljuk a gyümölcsöket kb. 5 percig. Majd zárjuk el és lefedve hagyjuk így hűlni az egészet. Tálalhatjuk melegen, szobahőmérsékleten és hidegen is.
4.
Tálaláskor tegyünk a poharakba a gyümölcsökből egy kis borral, és egy-egy evőkanál mascarponét kanalazzunk a tetejére, majd szórjuk meg pirított dióval.
250 g Aszalt szilva
250 g Aszalt sárgabarack
1 üveg, 750 ml Vörösbor
2-3 ek. Méz
3-4 cm Fahéj rúd
4-5 db Szegfűszeg
2 db Csillagánizs
1 db Narancs
3-4 ek. Dióbél
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!