leendő
partnereinknek

Aszalt gyümölcsök forralt borban párolva, mascarponéval

ASZALT GYÜMÖLCSÖK FORRALT BORBAN PÁROLVA, MASCARPONÉVAL

Elkészítési idő

30-60 perc

ASZALT GYÜMÖLCSÖK FORRALT BORBAN PÁROLVA, MASCARPONÉVAL

Kategória

Desszertek

ASZALT GYÜMÖLCSÖK FORRALT BORBAN PÁROLVA, MASCARPONÉVAL

Cimkék

Vendégváró
ASZALT GYÜMÖLCSÖK FORRALT BORBAN PÁROLVA, MASCARPONÉVAL

Allergének

diófélék

Hozzávalók

250 g Aszalt szilva

250 g Aszalt sárgabarack

1 üveg, 750 ml Vörösbor

2-3 ek. Méz

3-4 cm Fahéj rúd

4-5 db Szegfűszeg

2 db Csillagánizs

1 db Narancs

3-4 ek. Dióbél

Elkészítés

1.

Tegyük a gyümölcsöket egy lábosba. Öntsük föl lobogó, forró vízzel, hogy ellepje. Hagyjuk benne kb. 5-8 percig.

2.

Közben a bort tegyük fel a mézzel és a fűszerekkel forrni. Ha forr, vegyük le a lángot és a legkisebb lángon gőzöljük 10 percig.

3.

Szűrjük le a gyümölcsöket, majd öntsük fel a borral. Forraljuk fel, majd vegyük le a lángot és a legkisebb lángon pároljuk a gyümölcsöket kb. 5 percig. Majd zárjuk el és lefedve hagyjuk így hűlni az egészet. Tálalhatjuk melegen, szobahőmérsékleten és hidegen is.

4.

Tálaláskor tegyünk a poharakba a gyümölcsökből egy kis borral, és egy-egy evőkanál mascarponét kanalazzunk a tetejére, majd szórjuk meg pirított dióval.