leendő
partnereinknek

Almás-ricottás sütőtálas palacsinta

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

glutén , tej , tojás , szójabab

Elkészítés

1.

A palacsintatészta összetevőit keverjük össze. Ez egy jó sűrű, amerikai típusú palacsinta tészta lesz. Közepesen forró serpenyőben, kevés olajon vagy margarinon süssük meg a palacsintákat. Ezek kissé vastag, kb. 10 cm átmérőjű palacsinták lesznek. Kb. 18-20 db fog ebből az adagból kijönni.

2.

Az almát hámozzuk meg, magozzuk ki, daraboljuk fel, majd a cukorral együtt tegyük fele gy serpenyőbe főni. Adjuk hozzá a citromhéjat és egy kis fahéjat is. Fője el a leve jó részét, de ne legyen pépes az alma. Majd tegyük egy szűrőbe és hagyjuk kissé csöpögni.

3.

A ricottát keverjük össze egy tojás sárgájával és citromhéjjal.

4.

Egy sütőtálat kenjünk ki vajjal. A palacsintákat vágjuk félbe. Kezdjünk el megkenni egy-egy fél palacsintát a ricottával és helyezzük függőlegesen a tálba. Majd tegyünk melléjük szorosan még egy-egy palacsintát. Ezekre kenjünk almát, majd a következő palacsintákra ricottát és haladjunk így tovább, míg tele nem raktuk a sütőtálat.A tejet keverjük össze a tojással és a cukorral és egy kis vaníliával. Öntsük a palacsintára, szórjuk meg étcsokoládé darabokkal, fedjük be alufóliával és tegyük a hűtőbe minimum 2 órára, hogy a tészta szívja meg magát jól. De hagyhatjuk akár 8-10 órát is a hűtőben.

5.

Melegítsük fel a sütőt 180 C-ra. A palacsintát a fóliával együtt tegyük a sütőbe és süssük kb. 40 percig. Majd vegyük le róla a fóliát és süssük még 10-15 percet. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Hozzávalók

A TÉSZTÁHOZ:

380 g Liszt

6 tk. Sütőpor

2 g Cukor

600 ml Tej

2 db Tojás

90 g Vaj

1-2 tk. Vanília őrlemény

TÖLTELÉK:

250 g Szarvasi ricotta

1 db Tojás sárgája

8 db Granny Smith alma

5+3 g Cukor

1-2 tk. Fahéj

1 db Citrom

400 ml Tej

5 db Tojás

50 g Étcsoki