Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
glutén , tej , tojás , szójabab1.
A palacsintatészta összetevőit keverjük össze. Ez egy jó sűrű, amerikai típusú palacsinta tészta lesz. Közepesen forró serpenyőben, kevés olajon vagy margarinon süssük meg a palacsintákat. Ezek kissé vastag, kb. 10 cm átmérőjű palacsinták lesznek. Kb. 18-20 db fog ebből az adagból kijönni.
2.
Az almát hámozzuk meg, magozzuk ki, daraboljuk fel, majd a cukorral együtt tegyük fele gy serpenyőbe főni. Adjuk hozzá a citromhéjat és egy kis fahéjat is. Fője el a leve jó részét, de ne legyen pépes az alma. Majd tegyük egy szűrőbe és hagyjuk kissé csöpögni.
3.
A ricottát keverjük össze egy tojás sárgájával és citromhéjjal.
4.
Egy sütőtálat kenjünk ki vajjal. A palacsintákat vágjuk félbe. Kezdjünk el megkenni egy-egy fél palacsintát a ricottával és helyezzük függőlegesen a tálba. Majd tegyünk melléjük szorosan még egy-egy palacsintát. Ezekre kenjünk almát, majd a következő palacsintákra ricottát és haladjunk így tovább, míg tele nem raktuk a sütőtálat.A tejet keverjük össze a tojással és a cukorral és egy kis vaníliával. Öntsük a palacsintára, szórjuk meg étcsokoládé darabokkal, fedjük be alufóliával és tegyük a hűtőbe minimum 2 órára, hogy a tészta szívja meg magát jól. De hagyhatjuk akár 8-10 órát is a hűtőben.
5.
Melegítsük fel a sütőt 180 C-ra. A palacsintát a fóliával együtt tegyük a sütőbe és süssük kb. 40 percig. Majd vegyük le róla a fóliát és süssük még 10-15 percet. Porcukorral megszórva tálaljuk.
380 g Liszt
6 tk. Sütőpor
2 g Cukor
600 ml Tej
2 db Tojás
90 g Vaj
Só
1-2 tk. Vanília őrlemény
250 g Szarvasi ricotta
1 db Tojás sárgája
8 db Granny Smith alma
5+3 g Cukor
1-2 tk. Fahéj
1 db Citrom
400 ml Tej
5 db Tojás
50 g Étcsoki
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!