leendő
partnereinknek

áfonyás-ricottás süti

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Vendégváró

Allergének

tej , glutén

Elkészítés

1.

Melegítsük elő a sütőt 175 C-ra.

2.

Keverjük össze a lisztet a cukorral, csipet sóval és a sütőporral. Majd keverjük hozzá a tejet, ricottát,a lereszelt citromhéjat, a vanília aromát és az olvasztott vajat.

3.

Egy kisebb tepsit, vagy hőálló tálat kenjünk ki vajjal, majd szórjuk bele a vegyes gyümölcsöt. Öntsük rá a masszát, majd a tetején oszlassuk el az áfonyát. Szórjuk meg kissé cukorral.

4.

Tegyük be a sütőbe és süssük kb. 35-40 percig, míg szép aranybarna nem lesz a teteje és középen is megsült. Ha kész, vegyük ki, kicsit hagyjuk hűlni, majd tálalhatjuk akár már melegen is egy kis vanília jégkrémmel.

Hozzávalók

250 g Szarvasi ricotta

140 g Liszt

1 tasak, kb 2-3 tk. Sütőpor

190 g Cukor

250 ml Tej

1 ek. Vanília aroma

150 g Erdei gyümölcs

100 g Kék áfonya

1 db Citrom

120 g Vaj