
Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
VendégváróAllergének
tej , glutén1.
Melegítsük elő a sütőt 175 C-ra.
2.
Keverjük össze a lisztet a cukorral, csipet sóval és a sütőporral. Majd keverjük hozzá a tejet, ricottát,a lereszelt citromhéjat, a vanília aromát és az olvasztott vajat.
3.
Egy kisebb tepsit, vagy hőálló tálat kenjünk ki vajjal, majd szórjuk bele a vegyes gyümölcsöt. Öntsük rá a masszát, majd a tetején oszlassuk el az áfonyát. Szórjuk meg kissé cukorral.
4.
Tegyük be a sütőbe és süssük kb. 35-40 percig, míg szép aranybarna nem lesz a teteje és középen is megsült. Ha kész, vegyük ki, kicsit hagyjuk hűlni, majd tálalhatjuk akár már melegen is egy kis vanília jégkrémmel.
250 g Szarvasi ricotta
140 g Liszt
1 tasak, kb 2-3 tk. Sütőpor
190 g Cukor
250 ml Tej
1 ek. Vanília aroma
150 g Erdei gyümölcs
100 g Kék áfonya
1 db Citrom
120 g Vaj
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!