leendő
partnereinknek

áfonyás piskóta tekercs

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Gyerekeknek , Vendégváró

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

Az áfonyát mossuk meg, majd kb. a harmadát törjük össze egy villával és szórjuk meg 2 evőkanál cukorral. Adjuk hozzá a többi áfonyát néhány szem kivételével (amely majd később a tálaláshoz kell), majd keverjük jól össze és tegyük be a hűtőbe macerálódni (akár órákra is, ha van időnk).

2.

Készítsük el a piskótát. A tojásokat verjük fel a cukorral és a vaníliás cukorral. Majd adjunk hozzá egy evőkanál meleg vizet és keverjük el. Végül szitáljuk bele a lisztet.

3.

Egy kb. 24x32 cm-es tepsibe tegyünk sütőpapírt, majd erre öntsük rá a piskótatésztát. Tegyük 190C-ra előmelegített sütőbe és kb. 12 perc alatt süssük készre.

4.

Egy sütőpapírt helyezzünk a pultra és szórjuk meg 1-2 ek kristálycukorral. Ha kész a piskóta, erre fordítsuk rá a tetejével lefelé. Hagyjuk hűlni kb. 10 percig. Majd vegyük le róla a most felül lévő eredeti sütőpapírt és hagyjuk teljesen kihűlni. Vágjuk le a széleit.

5.

Közben keverjük össze a mascarponét a hűtőből kivett cukros áfonyával. Ezt a krémet kenjük a piskótára úgy, hogy a szélei szabadon maradjanak, majd jó szorosan tekerjük föl a sütőpapír segítségével.

6.

Tegyük hűtőbe pár órát, majd szeletelve tálaljuk. Díszítsük pár szem friss áfonyával és szórjuk meg porcukorral.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

250 g Kék áfonya

50 g Cukor

15 ml Víz

80 g Liszt

10 g Vaníliás cukor

70 g Cukor

3 db Tojás