
Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , Gyerekeknek , VendégváróAllergének
tej , glutén , tojás1.
Az áfonyát mossuk meg, majd kb. a harmadát törjük össze egy villával és szórjuk meg 2 evőkanál cukorral. Adjuk hozzá a többi áfonyát néhány szem kivételével (amely majd később a tálaláshoz kell), majd keverjük jól össze és tegyük be a hűtőbe macerálódni (akár órákra is, ha van időnk).
2.
Készítsük el a piskótát. A tojásokat verjük fel a cukorral és a vaníliás cukorral. Majd adjunk hozzá egy evőkanál meleg vizet és keverjük el. Végül szitáljuk bele a lisztet.
3.
Egy kb. 24x32 cm-es tepsibe tegyünk sütőpapírt, majd erre öntsük rá a piskótatésztát. Tegyük 190C-ra előmelegített sütőbe és kb. 12 perc alatt süssük készre.
4.
Egy sütőpapírt helyezzünk a pultra és szórjuk meg 1-2 ek kristálycukorral. Ha kész a piskóta, erre fordítsuk rá a tetejével lefelé. Hagyjuk hűlni kb. 10 percig. Majd vegyük le róla a most felül lévő eredeti sütőpapírt és hagyjuk teljesen kihűlni. Vágjuk le a széleit.
5.
Közben keverjük össze a mascarponét a hűtőből kivett cukros áfonyával. Ezt a krémet kenjük a piskótára úgy, hogy a szélei szabadon maradjanak, majd jó szorosan tekerjük föl a sütőpapír segítségével.
6.
Tegyük hűtőbe pár órát, majd szeletelve tálaljuk. Díszítsük pár szem friss áfonyával és szórjuk meg porcukorral.
250 g Szarvasi mascarpone
250 g Kék áfonya
50 g Cukor
15 ml Víz
80 g Liszt
10 g Vaníliás cukor
70 g Cukor
3 db Tojás
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!