Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
tej , glutén , tojás1.
A tésztához, szitáljuk össze a száraz hozzávalókat, morzsoljuk össze a vajjal, adjuk hozzá a krémsajtot a tojást és az aromát, majd gyúrjuk egynemű tésztává.
2.
Csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe 1 órára.
3.
A tésztát enyhén lisztes felületen nyújtsuk kb fél cm – es vastagságúra majd lisztbe mártott kiszúróval, szaggassunk csillagokat - vagy más motívumokat.
4.
Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe és előmelegített 180 °C – on süssük addig amíg a tészta széle színt nem kap ( kb 10 – 15 perc ).
5.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
6.
A krémhez, a marcipánt burgonyanyomón törjük át, majd keverjük krémesre a mascarponéval és a cukorral.
7.
Habzsák segítségével ragasszunk össze egy – egy kekszet.
8.
Kínáláskor szórjuk meg porcukorral.
100 g Szarvasi mascarpone
400 g Liszt
200 g Porcukor
10 g Vaníliás cukor
180 g Vaj
1 db Tojás
1 tk. Mandula aroma
1/2 tasak Sütőpor
Só
100 g Szarvasi mascarpone
200 g Marcipán
40-50 g Porcukor
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!