leendő
partnereinknek

Adventi csillagok

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A tésztához, szitáljuk össze a száraz hozzávalókat, morzsoljuk össze a vajjal, adjuk hozzá a krémsajtot a tojást és az aromát, majd gyúrjuk egynemű tésztává.

2.

Csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe 1 órára.

3.

A tésztát enyhén lisztes felületen nyújtsuk kb fél cm – es vastagságúra majd lisztbe mártott kiszúróval, szaggassunk csillagokat - vagy más motívumokat.

4.

Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe és előmelegített 180 °C – on süssük addig amíg a tészta széle színt nem kap ( kb 10 – 15 perc ).

5.

Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

6.

A krémhez, a marcipánt burgonyanyomón törjük át, majd keverjük krémesre a mascarponéval és a cukorral.

7.

Habzsák segítségével ragasszunk össze egy – egy kekszet.

8.

Kínáláskor szórjuk meg porcukorral.

Hozzávalók

100 g Szarvasi mascarpone

400 g Liszt

200 g Porcukor

10 g Vaníliás cukor

180 g Vaj

1 db Tojás

1 tk. Mandula aroma

1/2 tasak Sütőpor

TÖLTELÉKHEZ

100 g Szarvasi mascarpone

200 g Marcipán

40-50 g Porcukor