leendő
partnereinknek

Téli zöldségleves light mozzarellával

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Levesek és főzelékek

Címkék

Vegetáriánus , Fitt

Allergének

tej , zeller

Elkészítés

1.

A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le. A lencsét alaposan mossuk át.

2.

Egy lábasban forrósítsunk fel 2 ek olajat és pirítsuk meg rajta a hagymát.

3.

Adjuk hozzá a fokhagymát is, keverjük el. 1-2 percig pirítsuk őket együtt, időnként megkeverve.

4.

Közben hámozzuk meg a zöldségeket és vágjuk félszeletekre, kockákra. Adjuk a répát, a zellerszárat és a zellert a hagymához. Kevergetve pirítsuk együtt.

5.

Öntsük fel a levessel és adjuk hozzá a leöblített lencsét. Adjuk hozzá a paradicsomot is és a babérlevelet. Hozzuk forrásba, majd főzzük félpuhára a lencsét és a zöldségeket.

6.

Ekkor adjuk hozzá a cukkínit és a kelkáposztát. 8-10 percig főzzük még, hogy a cukkíni is és a káposzta is megpuhuljon.

7.

Tálaláskor szórjuk meg frissen vágott petrezselyem zölddel. Reszeljünk rá Szarvasi Light Mozzarella sajtot és hagyjuk, hogy szépen olvadjon, nyúljon a forró levesben.

Hozzávalók

100 g Szarvasi mozzarella light

1 fej Hagyma

2 gerezd Fokhagyma

100 g Lencse

2 szál Sárgarépa

2 szál Zellerszár

1 db Zeller

1 db Cukkini

1/4 db Kelkáposzta

200 ml Paradicsom passata

1000 ml Zöldségleves

2 db Babérlevél

1 csokor Petrezselyemzöld

2 ek. Olaj