Téli zöldségleves light mozzarellával

Hozzávalók:

1 db Szarvasi Mozzarella Light 1 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 100 g lencse 2 szál répa 2 szál zellerszál 100 g zeller 1 db cukkíni ¼ kelkáposzta 200 ml paradicsom passata 1 liter zöldségleves 2 db babérlevél 1 csokor petrezselyem zöld 2 ek olaj
Mozzarella Light

Elkészítés:

  • A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le. A lencsét alaposan mossuk át.
  • Egy lábasban forrósítsunk fel 2 ek olajat és pirítsuk meg rajta a hagymát.
  • Adjuk hozzá a fokhagymát is, keverjük el. 1-2 percig pirítsuk őket együtt, időnként megkeverve.
  • Közben hámozzuk meg a zöldségeket és vágjuk félszeletekre, kockákra. Adjuk a répát, a zellerszárat és a zellert a hagymához. Kevergetve pirítsuk együtt.
  • Öntsük fel a levessel és adjuk hozzá a leöblített lencsét. Adjuk hozzá a paradicsomot is és a babérlevelet. Hozzuk forrásba, majd főzzük félpuhára a lencsét és a zöldségeket.
  • Ekkor adjuk hozzá a cukkínit és a kelkáposztát. 8-10 percig főzzük még, hogy a cukkíni is és a káposzta is megpuhuljon.
  • Tálaláskor szórjuk meg frissen vágott petrezselyem zölddel. Reszeljünk rá Szarvasi Light Mozzarella sajtot és hagyjuk, hogy szépen olvadjon, nyúljon a forró levesben.

Legújabb receptjeink