leendő
partnereinknek

Téli álomsüti

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej , diófélék , tojás

Elkészítés

1.

A sütőt 200°C-ra előmelegítjük.

2.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját elkeverjük a nyírfacukorral. Minután felvertük a fehérjét, beleforgatjuk a sárgáját, majd óvatosan apránként a darált diót, hogy ne törjön össze a hab.

3.

Egy 18X18 cm-es kivajazott tálba öntjük, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt 200°C-on aranybarnára sütjük.

4.

A tejszínt a por nyírfacukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan bele dolgozzuk a mascarponét, hozzá adjuk a fahéjat és a vaníliát.,majd jól elkeverjük.

5.

A piskótát teljesen kihűtjük. Megkenjük szilvalekvárral. A mascarponés krémet habzsákba töltjük és kis halmokat nyomunk egymás mellé a süti tetején. A végén megszórjuk az aszalt gyümölcsökkel a süteményt.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

150 g Darált dió

5 EVŐKANÁL NYÍRFACUKOR

5 db Tojás

200 ml Tejszín

3 EVŐKANÁL POR NYÍRFACUKOR

Néhány ek. Vanília aroma

KB. 6 EVŐKANÁL HÁZI SZILVALEKVÁR

KÜLÖNBÖZŐ SZÍNŰ MAZSOLÁK ÉS VÖRÖSÁFONYA

FÉL KÁVÉSKANÁL fahéj