Rakott karfiol mascarponéval és mozzarellával sütve

Hozzávalók:

1 doboz Szarvasi Mascarpone 2 db Szarvasi Mozzarella sajt 500 g darált sertéshús 800 g karfiol (fagyasztott is lehet) 300 g főtt rizs 1 közepes hagyma 1 tk fűszerpaprika 1 tk kakukkfű 2 kis pohár tejföl 2-3 ek zsemlemorzsa só, bors olaj, vagy kacsazsír kevés vaj
Mozzarella, Mascarpone

Elkészítés:

  • A karfiolt szedjük rózsáira, ha friss karfiolt használunk, majd főzzük meg sós vízben. De ne főzzük túl puhára, mert a sütőben is készülni fog még.
  • A hagymát vágjuk finomra, majd kacsazsíron, vagy olajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk addig, míg elfő a leve. Közben fűszerezzük paprikával, kakukkfűvel, feketeborssal és sóval. Ha kész, keverjük hozzá a főtt rizst.
  • Egy sütőtálat kenjünk ki egy kis vajjal. Szórjuk meg egy kis zsemlemorzsával. Erre helyezzük a karfiol felét. Majd kanalazzuk rá a kész rizses darált húst. Egy kiskanállal kanalazzuk rá a mascarpone felét. A mascarpone másik felét keverjük el 2 kis pohár tejföllel.
  • Erre a rétegre helyezzük a karfiol másik felét. Ezt is szórjuk meg egy kis zsemlemorzsával. Majd erre kenjük a tejfölös mascarponét. Végül szórjuk meg az egészet lereszelt Szarvasi Mozzarella sajttal. Tegyük 190 C-os sütőbe és süssük 15-20 percig, míg a sajt szépen rá nem olvad és aranybarna nem lesz.

 

 

 

Legújabb receptjeink