Mascarponéval és aszalt paradicsommal töltött pulykamell tekercsek

Hozzávalók:

1 doboz Szarvasi Laktózmentes Mascarpone 250g 600 g pulykamell filé 6 db olajban eltett aszalt paradicsom 1 csokor petrezselyemzöld 6 szelet Pármai sonka (vagy más levegőn szárított sonka) 6-8 db zsályalevél kevés olaj só, bors
Laktózmentes Mascarpone

Elkészítés:

  • A paradicsomokat vágjuk apróra. Aprítsuk finomra a petrezselyem zöldet is. Keverjük össze a laktózmentes mascarponét a petrezselyemzölddel és az aszalt paradicsommal. Kissé sózzuk, borsozzuk.
  • A pulykamell filét vágjuk 3-4 vastagabb szeletre. Két réteg folpack között klopfoljuk ki kb. fél cm vastagra. Legyen szép, kezelhető formája a szeleteknek.
  • Sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalát a szeleteknek. Halmozzuk a szeletekre az aszalt paradicsomos tölteléket és kenjük el rajtuk egyenletesen.
  • Hajtsuk be a keskenyebbik széleinél kb. 1-1 cm-re a húsokat, majd szépen, szorosan tekerjük fel őket.
  • Majd helyezzünk rájuk 2-2 zsályalevelet. Ezután mindegyik hústekercset tekerjünk még be 2-2 pármai sonka szeletbe is.
  • Majd enyhén beolajozott alufólia lapokba is tekerjük be őket jó szorosan. Öntsünk forró vizet egy mélyebb tepsibe, ebbe helyezzük el a hústekercseket. Kb. 1/3 részig érje a víz csak a tekercseket.
  • Majd 190 C-os sütőben süssük 30 percig őket.
  • Tálaláskor locsoljuk meg egy kis zsályás, laktózmentes vajjal. Kínáljunk mellé sütőtök-, vagy édesburgonya pürét.

 

 

Legújabb receptjeink