Karácsonyi rakott káposzta harcsából

Hozzávalók:

100g Szarvasi Mascarpone 1 kg savanyú káposzta 1 db afrikai harcsafilé (kb 450 g) 1 db füstölt afrikai harcsa filé (vagy más szálkamentes füstölt hal) 200 g füstöl kolbász 3 ek őrölt édes paprika 1-2 tk őrölt kömény 150 g hosszúszemű rizs 2 gerezd fokhagyma 1 nagyobb fej hagyma 2 ek kacsazsír 2-3 db babérlevél 2 tk borsikafű só, bors tejföl a tálaláshoz
Mascarpone

Elkészítés:

  • A halat vágjuk kisebb darabokra, a füstölt halat fejtsük le a bőréről és tépkedjük szét. Egy húsdarálón daráljuk le mindkét féle halat.
  • Keverjük össze a rizzsel, lereszelt fokhagymával, köménnyel, sóval, borssal és 2 ek paprikával. A káposztát jól öblítsük le, majd csöpögtessük le jól.
  • A hagymát vágjuk finomra, majd kacsazsíron pirítsuk meg. Adjuk hozzá a vékonyra szelt kolbászt, majd pirítsuk kissé tovább. Majd ehhez adjuk a káposztát, a babérlevelet, 1 ek paprikát és a borsikafűt. Ízesítsük sóval, borssal. Keverjük jól el és pároljuk kb. 10 percig.
  • Egy sütőtálat kissé kenjünk ki zsírral, majd az aljára tegyük a káposzta felét. Erre halmozzuk a halas masszát. Osszunk el rajta kb. 100 g mascarponét, majd fedjük be a maradék káposztával. Öntsünk rá 3-4 dl húslevest, vagy vizet. Tálaláskor kínáljunk hozzá tejfölt.
  • Tegyük 180C-ra előmelegített sütőbe és 30-40 perc alatt süssük készre. Ezalatt a rizs is megfő.

 

 

Legújabb receptjeink