leendő
partnereinknek

Húsvéti répatorta

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Gyerekeknek , Vendégváró

Allergének

tej , glutén , diófélék , tojás

Elkészítés

1.

A répatorta elkészítéséhez először melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. Reszeljük le a répát. Vágjuk durvára a diót.

2.

Verjük fel a tojást a barnacukorral. Majd öntsük hozzá az olajat és verjük tovább pár percig.

3.

Keverjük hozzá a lereszelt répát, a lisztet, sütőport, fahéjat és egy-két csipet sót. Majd az egyik citrom lereszelt héját és a diót.

4.

Egy tortaforma aljába tegyünk sütőpapírt, az oldalát pedig kenjünk ki egy kis vajjal. Öntsük a tésztát a formába. Tegyük a sütőbe és süssük készre kb. 50-55 perc alatt. Ha kész, vegyük ki és hagyjuk kihűlni.

5.

A tetejére készítsük el a mascarponés krémet. A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a másik kezeletlen citrom lereszelt héjával és a fél citrom levével. Kenjük a torta tetejére és dekoráljuk a tortát húsvét édességekkel, marcipánfigurákkal és kész is a húsvéti répatorta mascarpónéval.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

750g, kb. 4-5 szál Sárgarépa

300 g Liszt

220 g Cukor

2 db Citrom

1/2 db Citrom leve

90 g Porcukor

Kb. 1 tk. Fahéj

120 g Dió

4 db Tojás

3 dl Napraforgó olaj

1 púpos tk. Sütőpor