Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , Gyerekeknek , VendégváróAllergének
tej , glutén , diófélék , tojás1.
A répatorta elkészítéséhez először melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. Reszeljük le a répát. Vágjuk durvára a diót.
2.
Verjük fel a tojást a barnacukorral. Majd öntsük hozzá az olajat és verjük tovább pár percig.
3.
Keverjük hozzá a lereszelt répát, a lisztet, sütőport, fahéjat és egy-két csipet sót. Majd az egyik citrom lereszelt héját és a diót.
4.
Egy tortaforma aljába tegyünk sütőpapírt, az oldalát pedig kenjünk ki egy kis vajjal. Öntsük a tésztát a formába. Tegyük a sütőbe és süssük készre kb. 50-55 perc alatt. Ha kész, vegyük ki és hagyjuk kihűlni.
5.
A tetejére készítsük el a mascarponés krémet. A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a másik kezeletlen citrom lereszelt héjával és a fél citrom levével. Kenjük a torta tetejére és dekoráljuk a tortát húsvét édességekkel, marcipánfigurákkal és kész is a húsvéti répatorta mascarpónéval.
250 g Szarvasi mascarpone
750g, kb. 4-5 szál Sárgarépa
300 g Liszt
220 g Cukor
2 db Citrom
1/2 db Citrom leve
90 g Porcukor
Kb. 1 tk. Fahéj
120 g Dió
4 db Tojás
3 dl Napraforgó olaj
1 púpos tk. Sütőpor
Só
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!