Glutén- és laktózmentes tészta rákkal, lazaccal és mascarponéval

Hozzávalók:

100 g Szarvasi Laktózmentes Mascarpone 400 g gluténmentes tagliatelle tészta 200 g tisztított rákfarok 100 g füstölt lazac 2 gerezd fokhagyma 100 ml fehérbor ½ gránátalma magjai 2 ek pirított tört mandula olíva olaj só, bors 1 kis csokor kapor
Laktózmentes Mascarpone

Elkészítés:

  • A tagliatellét főzzük meg a csomagolásán leírtak szerint.
  • Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy kis olíva olajat. A rákokat pirítsuk meg a forró olajban. Tegyük rá a finomra vágott fokhagymát és forgassuk át vele. Majd öntsük rá a bort és nagy lángon forraljuk el.
  • Keverjük hozzá a mascarponét és ha szükséges, adjunk hozzá 1-2 evőkanállal a tészta főzővizéből.
  • Végül adjuk hozzá a feldarabolt füstölt lazacot és a finomra vágott kaprot. Kissé sózzuk, borsozzuk. Keverjük hozzá a közben leszűrt tésztát. Tálaláskor szórjuk meg a gránátalma magokkal és pirított mandulával.

 

 

 

Legújabb receptjeink