Glutén- és laktózmentes quiche mozzarellával, brokkoliva és sütőtökkel

Hozzávalók:

A tésztához
300 g gluténmentes lisztkeverék 150 g laktózmentes vaj 1 darab tojás sárgája pici hideg víz
A töltelékhez
1 doboz Szarvasi Laktózmentes Mascarpone 200 ml laktózmentes tejszín 4 db tojás 2 gerezd fokhagyma 1 tk kakukkfű 200 g sült tök 200 g brokkoli rózsa 2 db Szarvasi Laktózmentes Mozzarella 500 g hagyma 2 ek laktózmentes vaj só, bors
Laktózmentes Mozzarella, Laktózmentes Mascarpone

Elkészítés:

  • A hagymát pucoljuk meg és vágjuk vékony szeletekre. Laktózmentes vajon, kis lángon hosszú időn keresztül pároljuk, míg végül karamellizálódik kissé.
  • A tészta összetevőit gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd nyújtsuk ki 2-3 mm vastagra. Legyen kissé morzsás állagú, ne használjunk túl sok vizet az összegyúrásához.
  • Helyezzük egy kb 24 cm átmérőjű gyümölcstorta formába. Tegyük hűtőbe legalább fél órára, hogy a sütőbe majd jó hidegen kerüljön be, így lesz omlós, puha a tészta. Melegítsük elő közben a sütőt 175 C-ra. Sütés előtt tegyünk a tésztára sütőpapírt és nehezéknek vaksütéshez használt babot, csicseriborsót. Süssük meg a tésztát így vakon, kb 25 perc alatt.
  • Közben készítsük el a tölteléket. A brokkolit 3-4 perc alatt főzzük meg sós vízben. A mascarponét a tejszínnel együtt melegítsük fel. Verjünk fel 4 db tojást és keverjük a mascarponéhoz. Reszeljünk bele fokhagymát és tegyünk bele kakukkfüvet. Kevergetve sűrítsük be.
  • A közben karamellizálódott hagymát osszuk el a tészta legalján. erre tegyük a brokkolit és a sült tököt. Reszeljük rá az egyik mozzarellát. Ezt öntsük le a meleg mascarponés szósszal. A tetejére tépkedjük a másik mozzarella sajtot.
  • Tegyük vissza a sütőbe és kb 25-30 perc alatt süssük készre a quiche-t.

 

 

Legújabb receptjeink