Egyben sült marha fartő tormás, mustáros mascarponéval

Hozzávalók:

1 doboz Szarvasi Mascarpone kb 1 kg marha fartő 2 ek. friss reszelt torma 1 tk. dijoni mustár 1 citrom leve só, bors
Mascarpone

Elkészítés:

  • A marhahúst tegyük be egy órára 10%-os sóoldatba.(1 liter víz, 100 g só)
  • Ha kivettük, töröljük szárazra. Sütés előtt legjobb, ha egy zsinórral szépen bekötözzük a húst, hogy egyenletes formája legyen és később szépen tudjuk szeletelni.
  • Egy nagy serpenyőt forrósítsunk fel és egy kevés olajon a hús minden oldalát pirítsuk le.
  • Közben készítsük el a tölteléket. A brokkolit 3-4 perc alatt főzzük meg sós vízben. A mascarponét a tejszínnel együtt melegítsük fel. Verjünk fel 4 db tojást és keverjük a mascarponéhoz. Reszeljünk bele fokhagymát és tegyünk bele kakukkfüvet. Kevergetve sűrítsük be.
  • Majd tegyük át egy sütőtálba és 160C-on süssük kb. 45 percig. Ekkor szép rózsaszín húst kapunk, de süthetjük 5-10 perccel tovább is, ha jobban átsült húst szeretnénk. Ha kész, vegyük ki, tegyük át egy sütőrácsra és pihentessük kb. 8-10 percig. Ezután vágjuk le róla a zsinórt és szeleteljük fel.
  • A mascarponét keverjük össze a mustárral, tormával, citromlével, sóval és borssal. Tálaljuk a marhahúst a tormás mascarponéval és párolt zöldségekkel, illetve kedvenc burgonya köretünkkel.

 

 

Legújabb receptjeink