leendő
partnereinknek

Egyben sült marha fartő tormás, mustáros mascarponéval

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej , mustár

Elkészítés

1.

A marhahúst tegyük be egy órára 10%-os sóoldatba.(1 liter víz, 100 g só)

2.

Ha kivettük, töröljük szárazra. Sütés előtt legjobb, ha egy zsinórral szépen bekötözzük a húst, hogy egyenletes formája legyen és később szépen tudjuk szeletelni.

3.

Egy nagy serpenyőt forrósítsunk fel és egy kevés olajon a hús minden oldalát pirítsuk le.

4.

Közben készítsük el a tölteléket. A brokkolit 3-4 perc alatt főzzük meg sós vízben. A mascarponét a tejszínnel együtt melegítsük fel. Verjünk fel 4 db tojást és keverjük a mascarponéhoz. Reszeljünk bele fokhagymát és tegyünk bele kakukkfüvet. Kevergetve sűrítsük be.

5.

Majd tegyük át egy sütőtálba és 160C-on süssük kb. 45 percig. Ekkor szép rózsaszín húst kapunk, de süthetjük 5-10 perccel tovább is, ha jobban átsült húst szeretnénk. Ha kész, vegyük ki, tegyük át egy sütőrácsra és pihentessük kb. 8-10 percig. Ezután vágjuk le róla a zsinórt és szeleteljük fel.

6.

A mascarponét keverjük össze a mustárral, tormával, citromlével, sóval és borssal. Tálaljuk a marhahúst a tormás mascarponéval és párolt zöldségekkel, illetve kedvenc burgonya köretünkkel.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

1 kg Marha fartő

2 ek. Reszelt torma

1/3 ek. Dijoni mustár

1 db Citrom leve

Bors