leendő
partnereinknek

Csirkemell tekercs spenóttal, mozzarellával és sonkával

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej

Elkészítés

1,

A spenótlevelet olvasszuk ki és egy evőkanál vajon pirítsuk meg egy perc alatt. Ízesítsük sóval, borssal és reszelt fokhagymával.

2.

A csirkemell filéket vágjuk be félbe a vastagabb felüktől kezdve befelé, hajtsuk ki, majd klopfoljuk ki őket. Sózzuk, borsozzuk. Tegyünk beléjük sonkaszeleteket, spenótot és reszelt mozzarella sajtot egyenlően elosztva a 4 csirkemell filé között. Hajtsuk be a széleiket egy kicsit és jó szorosan tekerjük föl őket. Majd csomagoljuk be őket szorosan alufóliába.

3.

Egy tepsibe, vagy hőálló tálba öntsünk egy kevés forró vizet és helyezzük bele a becsomagolt csirkemelleket.

4.

Közben hámozzuk meg és vágjuk kockákra az édesburgonyát. Tegyük a csirkemellek mellé őket. Majd tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Ezalatt a csirke is és az édesburgonya is elkészül.

5.

Ha kész, vegyük ki a sütőből és várjunk pár percet. Majd csomagoljuk ki a csirkemelleket és forró olajon egy serpenyőben pirítsuk körbe az oldalait mindenhol. Majd 2-3 perc pihentetés után szeleteljük föl őket.

6.

Közben pároljuk meg a zöldbabot is. Tálaljuk az édesburgonya kockákkal együtt a csirkemell tekercsek mellé.

Hozzávalók

Reszelt, 150 g Szarvasi pizza mozzarella

4 szelet Csirkemell filé

100 g Sonka

200 g Spenótlevél

800 g Édesburgonya

300 g Zöldbab

20 g Vaj

3-4 gerezd Fokhagyma

Bors

KEVÉS OLAJ