BBQ csirkés tortilla füstölt mozzarellával

Hozzávalók:

200 g Szarvasi Füstölt Mozzarella sajt 250 g csirkecomb filé 4 ek BBQ szósz 1 db piros kaliforniai paprika 1 db hegyes erős paprika 2 szál újhagyma 1 db húsos paradicsom 4 db puha tortilla lap olíva olaj só, bors
Füstölt Pizza Mozzarella

Elkészítés:

  • A csirkecomb filéket jól kenjük be 2 púpos evőkanál BBQ szósszal, majd 180 C-os sütőben süssük meg őket.
  • Ha készen vannak, akkor vegyük ki a sütőből és hagyjuk kicsit pihenni. Ezalatt vágjuk csíkokra a kaliforniai paprikát és karikákra a hegyes zöldet. Olíva olajon magas hőfokon pirítsuk meg őket, majd adjuk hozzá a karikákra vágott újhagymát és a kis kockákra vágott paradicsomot is.
  • Közben a combot vágjuk kisebb darabokra és adjuk a zöldségekhez. Adjunk még hozzá 1-2 evőkanál BBQ szószt, hogy legyen szaftosabb. 1-2 percig pirítsuk együtt őket.
  • Kanalazzuk a tortilla lapokba a tölteléket és reszeljük rájuk a sajt felét. Szorosan tekerjük fel őket és helyezzük hőálló tálba. A maradék reszelt sajttal szórjuk meg a tekercseket.
  • Tegyük a forró sütőbe és 6-8 perc alatt olvasszuk rájuk a sajtot. Tálaláskor díszítsük kockára vágott mangóval, avokádóval, koriander zölddel és kínálhatunk hozzá egy kis tejfölt is.

 

 

Legújabb receptjeink