
Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Tészták
Címkék
Allergének
tej , glutén1.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A leveles tésztát vágjuk 4 egyenlő részre. A széleitől kb. 1 cm-re vágjuk be egy kicsit késsel, hogy legyen pereme. Tegyünk rájuk alufóliát úgy, hogy ezek a peremek maradjanak ki. Tegyünk a fóliára bab nehezéket. Majd tegyük a sütőbe és süssük ki a tésztákat kb. 10 perc alatt. Vegyük ki őket és szedjük le a babot és a fóliát róla. Ha még nyers lenne, akkor tegyük vissza így egy pár percre.
2.
Vágjuk a szalonnát kockákra és süssük ki egy kanál forró olajban. Közben a lilahagymát vágjuk félszeletekre, a kolbászt karikákra, a sült paprikát csíkokra. A sajtot reszeljük le.
3.
A tésztákat kenjük meg a tejföllel. Erre szórjuk rá a reszelt sajtot, majd tegyük rá a többi összetevőt. Vegyük lejjebb a sütő hőmérsékletét 175 fokra és tegyük vissza a pizzákat kb. 10 percre, míg a sajt szépen ráolvad. Tálaláskor karikázzunk rá hegyes erős paprikát.
150 g Szarvasi pizza mozzarella
275 g, 1 csomag Leveles tészta
1 db sült Kaliforniai paprika
100 g Füstölt kolbász
150 g Szalonna
60-70 g Tejföl
1 db Lilahagyma
1 db Erős paprika
1 ek. Olaj
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!