
Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Főételek
Címkék
VegetáriánusAllergének
tej , glutén , tojás , diófélék1.
Mossuk meg a padlizsánt és a cukkinit. Vágjuk a padlizsánt hosszában kb. fél cm-es darabokra, a cukkinit picit vékonyabbra. Sózzuk be őket. A padlizsánt hagyjuk kb. 15 percig állni.
2.
A cukkinit grillezzük meg egy grillserpenyőben egy kevés olívaolajon.
3.
Ha végeztünk, csavarjuk ki a padlizsán szeletekből a csípős lét, majd olívaolajon grillezzük meg őket is.
4.
A paradicsomszószt keverjük ki a mascarponéval. Tegyünk egy pár evőkanállal egy hőálló edény aljába és kenjük jól el. Tegyünk rá 4 db lasagne lapot. Ezt is kenjük be paradicsomszósszal, majd szépen helyezzünk rá grillezett cukkini és padlizsán darabokat. Kenjük be egy kis pestoval, szeleteljünk rá egy mozzarella sajtot.
5.
Folytassuk még egy réteggel, majd erre tegyünk még egy réteget.
6.
Az utolsó tészta réteget kenjük be paradicsom szósszal, Erre tegyük a negyedik szeletelt mozzarellát, majd szórjuk meg reszelt parmezán sajttal.
7.
180 fokos sütőben süssük készre kb. 25 perc alatt. Tálaljuk salátával.
250 g Szarvasi mascarpone
400 g Szarvasi mozzarella
16 lap Lasagne tészta
2 db Cukkini
2 db Padlizsán
500 ml Paradicsom passata
50 g Parmezán sajt
2 ek. Pesto
OLÍVAOLAJ
Só
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!