
Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Főételek
Címkék
VegetáriánusAllergének
tej , diófélék1.
A padlizsánokat hosszában szeleteljük fel, a szeletek legyenek kb. 6-8 mm vastagak. Sózzuk be őket és hagyjuk állni őket kb. 20 percet (akár egy éjszakát is állhatnak).
2.
Ezután jól csavarjuk ki belőlük a csípős, kissé kesernyés levet. Egy grillserpenyőt forrósítsunk fel, öntsünk rá egy kis olívaolajat, majd grillezzük meg rajta a padlizsán szeleteket.
3.
Vágjuk a sajtokat és a paradicsomokat 4-4 szeletbe. Tekerjük be őket a padlizsán szeletekbe, egy fogpiszkálóval rögzítsük őket.
4.
Tegyük őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd 200 C-ra előmelegített sütőben süssük meg őket 5-10 perc alatt, míg a sajt szépen megolvad.
5.
Miután kivettük őket a sütőből, szúrjunk még rájuk 1-1 bazsalikom levelet. A pestót lazítsuk fel még 2 ek. olívaolajjal és locsoljuk meg vele tálalás előtt a tekercseket.
2x100 g Szarvasi mozzarella
2 db Padlizsán
2 db Paradicsom
1 ek. Pesto
8 db Bazsalikom levél
1-2 ek. Olívaolaj
Só
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!