
Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Főételek
Címkék
VegetáriánusAllergének
glutén , halak1.
Az aszalt paradicsomot vágjuk össze a szardella filével és a bazsalikom levelekkel együtt. Lazítsuk föl pár evőkanál olajjal a paradicsom üvegéből.
2.
A cukkinit vágjuk nagyon vékonyra egy zöldséggyaluval, majd sózzuk be. Hagyjuk állni 10 percig. Majd jól csavarjuk ki belőle a fölösleges nedvességet. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
3.
Szeleteljük le a gombát is a gyaluval lehelet vékonyra. A tésztát hajtsuk rá egy sütőpapírral kibélelt tepsire. A széleitől kb. 1-2 cm-re vágjunk párhuzamosan csíkokat, így sülés közben lesz egy szép magasabb pereme.
4.
Felváltva helyezzük rájuk a padlizsán szeleteket és a laktózmentes mozzarella sajtot.
5.
Kenjük meg a tésztát az aszalt paradicsomos szósszal a bevágott csíkon belül. Erre szórjuk a gombát és a cukkinit is. Tegyük be a sütőbe és süssük kb. 10-15 percig, míg halvány barna nem lesz.
6.
Ekkor tegyük rá a közben felszeletelt laktózmentes mozzarella sajtot. Tegyük vissza 5 percre, míg szépen ráolvad a sajt. Tálalhatjuk melegen, de akár szobahőmérsékleten is.
1 csomag, kb. 6-7 szelet Szarvasi laktózmentes pizza mozzarella
275g, 1 csomag Leveles tészta
5 db Aszalt paradicsom
15 db Bazsalikom levél
3 db Szardella
100 g Gomba
1 db Cukkini
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!