Mennyiség oldalanként:
A szőlőszemeket felezzük meg. Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy kevés szőlőmag olajat, majd adjuk hozzá a szőlőt. Kezdjük pirítani, majd öntsük rá a mézet és dobjuk rá a rozmaringot. 1-2 percig pirítsuk időnként megforgatva, majd szedjük ki egy kis tálkára.
A bagetteket vágjuk félbe. Osszuk el köztük a paradicsomos babot. Helyezzük rá a felszeletelt grillezett gombát. Ezt fedjük le a sajttal, majd tegyük 200 C-os sütőbe és olvasszuk rá a sajtot.
A ciabattát vágjuk ketté. Majd nyissuk szét mindkét darabot. Tegyük beléjük a rántott karajszeleteket, majd helyezzük a húsra a mozzarella szeleteket.
Vágjuk félbe a croissant-t, majd helyezzük rá a kolbász karikákat. Erre tegyük a mozzarella szeleteket, majd forró sütőben olvasszuk rá a sajtot. Közben süssünk 4 db fürjtojásból tükörtojást.
A zöldségeket vágjuk hosszában szeletekre, majd sózzuk be őket. Hagyjuk így állni őket fél órát. A padlizsánból csavarjuk ki a csípős levét, a cukkinit szárítgassuk le papírtörlővel.
A csirkemell filét vágjuk félbe, majd szórjuk meg a grill fűszerkeverékkel és alaposan dörzsöljük be vele. Locsoljuk meg egy kis olívaolajjal is. Hagyjuk pár percig állni. Egy serpenyőben forró olajon süssük meg, majd tegyük félre egy kicsit pihenni.
Vágjuk félbe a kenyérszeleteket. Az avokádót hámozzuk meg és szeleteljük fel. A retket vágjuk vékony karikákra.
A libacombokat alaposan dörzsöljük be sóval és borssal, majd tegyük őket egy mélyebb hőálló edénybe. Forrósítsunk fel fél liter kacsa-, vagy libazsírt és öntsük le vele a libacombokat. Lehetőleg fedje el teljesen őket a zsír. Adjuk hozzá a szétlapított fokhagymát és a rozmaring ágakat. Fedjük le. Tegyük 160 fokra előmelegített sütőbe és süssük 2 órán keresztül, míg vajpuhák nem lesznek a combok.
A sült paprikákat hámozzuk meg, magozzuk ki és vágjuk csíkokra. Az avokádót vágjuk félbe, vegyük ki a magját és daraboljuk össze. A sült csirkemellet vágjuk csíkokra, vagy kockákra. A rukkolát mossuk meg és alaposan szárítsuk le. A tortilla lapokat melegítsük föl egy száraz serpenyőben, vagy grillen.
A paradicsomot vágjuk vékony szeletekre. A rukkolát mossuk meg, majd alaposan szárítsuk le. A bagettet vágjuk hosszában félbe és rakjuk bele a mozzarella szeleteket, a sonka szeleteket,a paradicsom szeleteket és a rukkolát.
Az olvasztott vajat keverjük össze a tejjel és a sóval. Majd dolgozzuk össze a liszttel. Ha ragacsos lenne, adjunk még hozzá egy kis lisztet. Kapjunk szép, sima tésztát. Tegyük 15-20 percre félre. Ezalatt vágjuk szeletekre a paradicsomot és kockázzuk fel a paprikát. Mossuk meg és szárítsuk le a rukkolát. A paprikát keverjük össze egy pici olíva olajjal, balzsamecettel és a felaprított bazsalikom levelekkel.
A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra. A piadinát enyhén grillezzük meg egy forró, száraz serpenyőben. Tegyük rá a szeletelt mozzarellát, majd helyezzük egy tepsire és tegyük a sütőbe pár perce, míg a sajt szépen ráolvad.
Gyúrjuk össze a húsgombóc összetevőit: a darált húst, reszelt parmezán sajtot, tojást, zsemlemorzsát, szárított bazsalikomot, sót, borsot. Tegyük félre kb. 20 percre a hűtőbe. Közben készítsük el az alap paradicsomszószt a weboldalon található recept szerint. De most készítsük friss zsályalevéllel, amely különösen illik a húsgombócokhoz.
Egy nagyobb kör formával vágjunk ki egy kört a szelet kenyérből. Vágjuk ketté a szőlőt, ez lesz a szeme a bogárnak. A kis szelet paprikából pedig vágjunk ki csápokat. A sajtot vágjuk el a fotó szerint úgy, hogy legyen külön egy fej rész és külön a szárnyak. Rakjuk össze az összetevőkből a katicabogarat ezután.
Vágjuk hosszában félbe a kenyeret úgy, hogy az alja vastagabb legyen valamivel. Vájjuk ki a belsejének a nagy részét, ezt tegyük el más felhasználásra. Kenjük meg vajjal az alját is és a tetejét is. Kezdjük el rétegezni a kenyér belsejébe a szalámit, a vékonyra szelt uborkával, a szeletelt mozzarellával és a sonkával tetszés szerint.

Legújabb szendvics receptjeink