Mennyiség oldalanként:
A cukkinit mossuk meg, majd egy mandolinon vágjunk belőle hosszában szép, vékony szeleteket. Sózzuk be és tegyük félre.
A teljes kiőrlésű tarhonyát pirítsuk meg olíva olajon egy lábosban. Majd öntsük föl forró vízzel úgy, hogy lepje el kb. 2 cm-re. Sózzuk meg a vizet, majd közepes lángon főzzük készre. Ha szükséges, közben pótoljuk a vizet.
A pennét bő, forrásban lévő sós vízben főzzük meg úgy, hogy a tészta közepe enyhén roppanós maradjon. Majd szűrjük le. Közben a póréhagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra. A vajat forrósítsuk meg és fonnyasszuk meg rajta a pórét.
Áztassuk be a gombát kb. 2 dl forró vízbe. Tisztítsuk meg a póréhagymát, majd vágjuk kisebb kockákra. Dinszteljük meg a vajon puhára. Ezalatt hámozzuk meg a krumplit és kockázzuk fel.
A kekszet daráljuk le, vagy jól törjük össze, majd keverjük össze alaposan 50 g olvasztott vajjal. Egy kb. 24 cm-es csatos tortaforma alját béleljünk ki sütőpapírral, majd erre nyomkodjuk rá a vajas kekszdarát. Tegyük hűtőbe legalább fél órára. A tojásokat üssük egy nagyobb fém tálba.
A paradicsomokat vágjuk apróra. Aprítsuk finomra a petrezselyem zöldet is. Keverjük össze a laktózmentes mascarponét a petrezselyemzölddel és az aszalt paradicsommal. Kissé sózzuk, borsozzuk. A pulykamell filét vágjuk 3-4 vastagabb szeletre.
A lilahagymát hámozzuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre. Öntsük le egy kis almaecettel. Helyezzük a lazacot egy tálra. Tegyük rá a megmosott galambbegy saláta leveleket.
Az édesburgonyát hámozzuk meg, majd vágjuk pár cm-es kockákra. Egy kicsit forgassuk át olívaolajban, majd tegyük egy tepsibe, és 200 C-os sütőben süssük készre kb. 20 perc alatt. Közben vágjuk finomra a salotta hagymát.
A narancsot hámozzuk meg, majd a hártyák mentén filézzük ki. Készítsük öntetet az olívaolajból és egy evőkanál frissen facsart narancsléből.
Először készítsük el a tésztát. Dolgozzunk hideg vajjal és lehetőleg a lisztet is tegyük hűtőbe használat előtt. Keverjük össze a lisztet egy tk. sóval, majd gyúrjuk össze a kockákra vágott hideg vajjal és a tojássárgájával. 2-3 ek. jéghideg vízzel még dolgozzuk össze.
A hagymát és a fokhagymát vágjuk finomra, a répát pedig kisebb kockákra. 2-3 evőkanál olívaolajon dinszteljük puhára őket. Közben vágjuk cikkekre a megtisztított gombát és adjuk a hagymához. Pirítsuk meg ezt is.
A zabkekszet törjük apróra, vagy egy konyhai robotgépben aprítsuk finomra. Keverjük össze az olvadt vajjal. Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára tegyünk egy darab sütőpapírt, majd kenjük ki vajjal egy kicsit a formát.
Keverjük ki a mascarponét a tojássárgáival, a mézzel, a vanília kikapart magjaival, a kakaóporral és a kávéval. A kalácsszeleteket forgassuk meg benne jól.
A tésztát főzzük meg lobogó, sós vízben. Majd szűrjük le. Közben a lilahagymát vágjuk vékony szeletekre. Egy serpenyőben, forró olívaolajon fonnyasszuk meg.
A makrélának húzzuk le a bőrét, majd vegyük ki az esetlegesen benne maradt szálkákat. Tegyük a halhúst egy tálba.