Mennyiség oldalanként:
Először készítsük el a tésztát. Dolgozzunk hideg vajjal és lehetőleg a lisztet is tegyük hűtőbe használat előtt. Keverjük össze a lisztet egy tk. sóval, majd gyúrjuk össze a kockákra vágott hideg vajjal és a tojássárgájával. 2-3 ek. jéghideg vízzel még dolgozzuk össze.
A hagymát és a fokhagymát vágjuk finomra, a répát pedig kisebb kockákra. 2-3 evőkanál olívaolajon dinszteljük puhára őket. Közben vágjuk cikkekre a megtisztított gombát és adjuk a hagymához. Pirítsuk meg ezt is.
A zabkekszet törjük apróra, vagy egy konyhai robotgépben aprítsuk finomra. Keverjük össze az olvadt vajjal. Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára tegyünk egy darab sütőpapírt, majd kenjük ki vajjal egy kicsit a formát.
Keverjük ki a mascarponét a tojássárgáival, a mézzel, a vanília kikapart magjaival, a kakaóporral és a kávéval. A kalácsszeleteket forgassuk meg benne jól.
A tésztát főzzük meg lobogó, sós vízben. Majd szűrjük le. Közben a lilahagymát vágjuk vékony szeletekre. Egy serpenyőben, forró olívaolajon fonnyasszuk meg.
A makrélának húzzuk le a bőrét, majd vegyük ki az esetlegesen benne maradt szálkákat. Tegyük a halhúst egy tálba.
Pirítsuk meg a bacon szeleteket, majd tegyük őket félre hűlni, hogy még ropogósabbak legyenek. A maradék zsiradékon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, majd adjuk hozzá jól kicsavart, majd felaprított spenótot.
Főzzük meg a tésztát bő, sós vízben. Majd szűrjük le és csöpögtessük le jól. A szalonnát kockázzuk fel, majd pirítsuk meg egy forró serpenyőben. Ha szükséges, öntsünk alá egy pici olajat.
A lazacból szedjük ki az esetlegesen benne maradt szálkákat. Sózzuk, borsozzuk és kenjük be olívaolajjal. Locsoljuk meg egy kis citromlével is. 180 C-os sütőben süssük meg kb. 10 perc alatt.
A szalonnát vágjuk kockákra, majd pirítsuk meg egy kis olajon. A kisült zsíron pirítsuk meg a finomra vágott hagymát. Adjuk hozzá a darált húst, majd pirítsuk fehéredésig.
Vágjuk a meghámozott zöldségeket kockára, a hagymát vágjuk finomra, 2 gerezd fokhagymát szeleteljünk vékonyra. Egy lábosban forrósítsunk fel olíva olajat és pároljuk meg rajta a hagymát és a zöldségeket időnként megkeverve, kb. 10 perc alatt. Majd adjuk hozzá a fokhagyma szeleteket is.
A répát és a karalábét hámozzuk meg, majd kockázzuk fel. A zöldborsót olvasszuk ki, amennyiben fagyasztott. Forrósítsuk fel a vajat egy lábasban.
A gombát áztassuk be langyos vízbe. A lencsét jól öblítsük le, áztatni nem kell. A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát vágjuk vékony szeletekre. A meghámozott zöldségeket kockázzuk fel.
A vajat forrósítsuk fel egy lábosban, majd a spenótot kezdjük el párolni rajta. Időnként kevergessük meg. Reszeljük rá a fokhagymát és kevés szerecsendiót.
A meghámozott répát vágjuk félszeletekre. Egy lábosban forrósítsunk fel vajat, majd pároljuk meg rajta a répát kb. 10 percig, időnként kevergetve.