Mennyiség oldalanként:
A padlizsánt vágjuk kb. 2 cm-es kockákra, majd jól sózzuk be, hogy a csípős, kesernyés lé kicsöpögjön belőle. Legvégül kézzel is jól csavarjuk ki a padlizsánt.
A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját verjük fel a cukorral, majd alaposan keverjük el a mascarponéval. Verjük fel a fehérjét is és keverjük a mascarponés masszához.
A tojások sárgáját válasszuk szét a fehérjétől. Verjük fel a tojássárgákat a cukorral szép krémesre. Majd verjük fel a fehérjét is és óvatosan keverjük hozzá.
A bagetteket vágjuk félbe. Osszuk el köztük a paradicsomos babot. Helyezzük rá a felszeletelt grillezett gombát. Ezt fedjük le a sajttal, majd tegyük 200 C-os sütőbe és olvasszuk rá a sajtot.
A ciabattát vágjuk ketté. Majd nyissuk szét mindkét darabot. Tegyük beléjük a rántott karajszeleteket, majd helyezzük a húsra a mozzarella szeleteket.
Vágjuk félbe a croissant-t, majd helyezzük rá a kolbász karikákat. Erre tegyük a mozzarella szeleteket, majd forró sütőben olvasszuk rá a sajtot. Közben süssünk 4 db fürjtojásból tükörtojást.
A zöldségeket vágjuk hosszában szeletekre, majd sózzuk be őket. Hagyjuk így állni őket fél órát. A padlizsánból csavarjuk ki a csípős levét, a cukkinit szárítgassuk le papírtörlővel.
A hagymát vágjuk finomra, majd pirítsuk meg 5 perc alatt egy kis olívaolajon. Adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát és a chili fűszert. Kevergetve pirítsuk még 3 percig.
A hagymát vágjuk finomra, a répát és a zellert kis kockákra. Egy nagyobb serpenyőt forrósítsunk fel, öntsünk bele olíva olajat, majd kezdjük el pirítani őket. Mikor már puhulnak, adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát.
A csirkemell filét vágjuk félbe, majd szórjuk meg a grill fűszerkeverékkel és alaposan dörzsöljük be vele. Locsoljuk meg egy kis olívaolajjal is. Hagyjuk pár percig állni. Egy serpenyőben forró olajon süssük meg, majd tegyük félre egy kicsit pihenni.
Gyúrjuk össze a darált húst a zsemlemorzsával, tojással, finomra vágott hagymával, sóval, borssal. Tegyük félre kb. 20-30 percre. Gyúrjunk belőle 4 db hamburger pogácsát.
A megmosott paprikákat süssük meg forró sütőben kb. 25 perc alatt, majd egy tálban folpackkal lefedve hagyjuk hűlni. Így könnyebb lesz meghámozni. Hámozzuk meg őket és távolítsuk el a magjait és a csumáját.
A koktélparadicsomokat tegyük egy tűzálló tálba, locsoljuk meg egy kis olívaolajjal és forró sütőben süssük meg őket kb. 15 perc alatt. A spagettit főzzük meg a csomagolásán leírtak szerint lobogó, sós vízben, majd szűrjük le.
Forraljunk föl egy liter vizet egy kis sóval. Keverjük el benne egy kis habverővel a instant polentát és állandó kevergetés mellett főzzük 2-3 percig. Végül keverjünk el benne el egy jó nagy evőkanál vajat, finomra vágott zsályát és reszelt parmezán sajtot.
A konzerv kukoricát csepegtessük le. A bazsalikomleveleket tépkedjük szét. A lilahagymát vágjuk vékony szeletekre. A kígyóuborkát hámozzuk meg, magozzuk ki, majd vágjuk kockákra.