Mennyiség oldalanként:
Vágjuk a meghámozott zöldségeket kockára, a hagymát vágjuk finomra, 2 gerezd fokhagymát szeleteljünk vékonyra. Egy lábosban forrósítsunk fel olíva olajat és pároljuk meg rajta a hagymát és a zöldségeket időnként megkeverve, kb. 10 perc alatt. Majd adjuk hozzá a fokhagyma szeleteket is.
A répát és a karalábét hámozzuk meg, majd kockázzuk fel. A zöldborsót olvasszuk ki, amennyiben fagyasztott. Forrósítsuk fel a vajat egy lábasban.
A gombát áztassuk be langyos vízbe. A lencsét jól öblítsük le, áztatni nem kell. A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát vágjuk vékony szeletekre. A meghámozott zöldségeket kockázzuk fel.
A vajat forrósítsuk fel egy lábosban, majd a spenótot kezdjük el párolni rajta. Időnként kevergessük meg. Reszeljük rá a fokhagymát és kevés szerecsendiót.
A meghámozott répát vágjuk félszeletekre. Egy lábosban forrósítsunk fel vajat, majd pároljuk meg rajta a répát kb. 10 percig, időnként kevergetve.
A vajat forrósítsuk fel, szórjuk rá a curry port. Állandóan kevergetve, 1 perc alatt pirítsuk kissé meg. Majd pároljuk meg rajta 4-5 perc alatt a borsót, időnként megkeverve.
A cukkinit jól sózzuk be, majd locsoljuk meg almaecettel. Hagyjuk így kb. fél órát macerálódni. Ezután alaposan csavarjuk ki a cukkinit.
A hideg vajat és a (lehetőleg hideg) lisztet gyorsan gyúrjuk össze egy tojással és pici jéghideg vízzel. Minél gyorsabban dolgozunk, annál kevésbé melegszik fel a tészta, így lesz finom omlós.
A csirkehúst tépkedjük nagyobb darabokra. A szőlőt szedjük le a fürtről és mossuk meg. Az uborkát hámozzuk meg, vágjuk negyedbe, vágjuk ki a magjait és kockázzuk fel. A hagymát vágjuk vékony szeletekre.
A szőlőszemeket felezzük meg. Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy kevés szőlőmag olajat, majd adjuk hozzá a szőlőt. Kezdjük pirítani, majd öntsük rá a mézet és dobjuk rá a rozmaringot. 1-2 percig pirítsuk időnként megforgatva, majd szedjük ki egy kis tálkára.
Keverjük ki a ricottát a baracklekvárral, narancshéjjal és porcukorral. Tegyük hűtőbe felhasználásig. A cukorból és a vízből főzzünk egy szirupot.
Az almák magházát vájjuk ki. Helyezzük őket egy kis sütőtálba. Locsoljuk rájuk a bort, tegyük a borba a cukrot, vajat és a fűszereket.
Csippentsük le a kocsányos végét a datolyáknak, majd szedjük ki a magjait. A mascarponét keverjük össze a narancshéjjal és a dióval.
Verjük fel a tojásokat a cukorral együtt. Majd keverjük hozzá a mascarponét és a citromhéjat. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a durvára vágott diót, a keményítőt és az instant élesztőt. Keverjük jól össze.
Keverjük össze a ricottát a tejjel, joghurttal, cukorral, tojással és a folyékonnyá olvasztott vajjal. Szórjuk meg 1-2 csipet sóval és keverjük el benne a narancs lereszelt héját. Ezután keverjük hozzá a leszitált lisztet és a sütőport.