Mennyiség oldalanként:
Készítsünk 4 db, egyenként 100 g-os burgert. A darált húst keverjük össze a zsemlemorzsával és a tojással, sózzuk, borsozzuk. Majd mindegyiket tekerjük be egy-egy szelet baconnel.
A csirkemellet vágjuk ketté, hogy 4 nagyjából egyforma szeletet kapjunk. Kenjük be olíva olajjal, majd dörzsöljük be kedvenc grill fűszerkeverékünkkel.
A karajt kenjük meg olíva olajjal és dörzsöljük be a grill fűszerkeverékkel. Az ananásszal együtt grillezzük meg őket kb. 10 perc alatt.
A csirkecombokról fejtsük le a húst és tépkedjük kisebb darabokra.
A mozzarella sajtot tépkedjük darabjaira. A saláta összetevőit tegyük egy keverőtálba, majd locsoljunk rá egy evőkanálnyit a paradicsom olajából és egy evőkanál citromlét.
A csicseriborsó- és a kukorica konzervet öblítsük le és csöpögtessük le. A kápia paprikát vágjuk apró kockákra, az újhagymát vágjuk finomra.
A steaket szobahőmérsékleten sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt forrósítsunk föl, majd süssük meg rajta a steaket oldalanként kb. 2-3 perc alatt, vagy pedig ízlésünkhöz, illetve a steak vastagságához igazodva, rövidebb, vagy hosszabb idő alatt.
A krumplit hámozzuk meg és vágjuk hasábokra. Bő, forró olajban süssük meg úgy, hogy először kisebb lángon sütjük, majd a végén vegyük a lángot nagyobbra. Szűrjük le és itassuk le róla a fölösleges olajat. Sózzuk meg.
Az olíva olajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát és a lereszelt fokhagymát. Adjuk hozzá a húst és pirítsuk fehéredésig.
A darált húst gyúrjuk össze a tojással, a finomra vágott hagymával, frissen őrölt borssal, zsemlemorzsával és Worcester-szósszal. Hagyjuk állni, míg elkészülünk a bacon jammel.
A csirkecomb filét fűszerezzük be kedvenc grillpácunkkal, majd kevés olajon süssük meg egy serpenyőben. (Maradék hideg csirkesültet is használhatunk a recepthez.)Ha kész, pár percig pihentessük.
Pizza tésztát nyújtsuk ki és vágjunk ki belőle 3 db, kb. 10 cm átmérőjű kerek formát egy tálka, vagy forma segítségével. Maradék tésztából a cicafejhez illesszünk fülecskéket.
A pizzatésztát nyújtsuk ki téglalap formájúra. Vágjuk 6 db kisebb téglalappá. Tegyünk mindegyikbe 1-1 szelet sonkát, majd egy-egy mozzarella rudat. Hajtsuk be és zárjuk le szorosan. Kenjük meg őket olívaolajjal.
A spárgának a fás végeit vágjuk le, majd 3-4 perc alatt főzzük meg sós vízben. Ezután azonnal hűtsük le jéghideg vízben, majd vágjuk darabokra. A leveles tésztát hajtsuk ki, a sütőpapírral együtt fektessük egy tepsire.
Vágjunk a jól behűtött dinnye közepéből egy szép kerek szeletet, kb. 3 cm vastagot. Amennyire tudjuk, szedjük ki a magokat. Kenjük meg Szarvasi mascarponéval, majd vágjuk 6 db cikkre.