Mennyiség oldalanként:
A lilahagymát vágjuk föl vékony szeletekre. Egy serpenyőben forrósítsunk föl olajat, majd kis lángon pirítsuk meg rajta a hagymát.
A pitát melegítsük meg egy kenyérpirítóban, majd vágjuk föl és nyissuk föl őket.
A babot szűrjük le és öblítsük le, majd egy tálban nyomkodjuk simára egy villával. Keverjük össze a lereszelt fokhagymával, pár csepp citromlével, az olívaolajjal és egy kis sóval, borssal.
A kukoricát csöpögtessük le, majd keverjük össze a majonézzel. Enyhén sózzuk, borsozzuk.
A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le. Egy kevés olíva olajon pirítsuk meg.
Vágjuk félbe a kenyérszeleteket. Az avokádót hámozzuk meg és szeleteljük fel. A retket vágjuk vékony karikákra.
Süssük meg a piskótákat egyenként. Verjük föl a 3 db tojást a cukorral, majd keverjük hozzá a leszitált lisztet és sót. Tegyük sütőpapírral kibélelt és vajjal kikent 26 cm-es csatos tortaformába és 180 C-on süssük készre kb. 15 perc alatt.
Tegyük a gyümölcsöket egy lábosba. Öntsük föl lobogó, forró vízzel, hogy ellepje. Hagyjuk benne kb. 5-8 percig. Közben a bort tegyük fel a mézzel és a fűszerekkel forrni. Ha forr, vegyük le a lángot és a legkisebb lángon gőzöljük 10 percig.
A vargányát áztassuk be langyos vízbe, hagyjuk benne legalább 20 percig. A sertésszüzet tisztítsuk meg a hártyáktól, majd sózzuk, borsozzuk. Vágjuk akkora darabokra, hogy elférjen egy nagy serpenyőben. (2-3 darab legyen ez a kb. 600 g hús, semmiképpen se vágjuk nagyon kicsikre.)Tegyük félre felhasználásig.
Áztassuk be a mazsolát egy kis langyos vízbe és a rumba. Hagyjuk állni minimum fél órát. A körtét hámozzuk meg, majd vágjuk mindkettőt 8-8 szeletre. Vágjuk ki a magjait.
A csirkemell filéket vágjuk el úgy, hogy mindegyikből kapjunk két vékonyabb szeletet. Sózzuk, borsozzuk. Vágjunk finomra egy hagymát és két fokhagyma gerezdet.
Tegyünk föl sós vizet főni a spagettinek. Ha lobogva forr, tegyük bele és főzzük kissé roppanósra (ne főzzük meg teljesen, mert a továbbiakban még alávetjük egy kis hőkezelésnek)...
Verjünk szép habosra 130 g vajat ugyanennyi cukorral. Ezután egyesével keverjünk hozzá 2 db tojást. Majd szitáljuk bele a 130 g lisztet, adjuk hozzá a sütőport. Keverjük el jól. Ha kicsit kötöttnek találjuk, keverhetünk hozzá 1-2 ek. tejet.
Forrósítsunk fel egy serpenyőben olívaolajat. Pirítsuk meg rajta a finomra vágott hagymát, a kis kockákra vágott sárgarépát és a lereszelt fokhagymát. Adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk meg azt is, időnként megkeverve.
Vágjuk finomra a hagymát. Pirítsuk meg enyhén egy kis olajon. Közben vágjuk kockákra a csirkét. Pirítsuk körbe a húskockákat a hagymás olajon. Szórjuk meg a fűszerekkel, sózzuk, majd öntsük rá a pohárka húslevest.