Mennyiség oldalanként:
Pirítsuk meg a bacon szeleteket, majd tegyük őket félre hűlni, hogy még ropogósabbak legyenek. A maradék zsiradékon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, majd adjuk hozzá jól kicsavart, majd felaprított spenótot.
Főzzük meg a tésztát bő, sós vízben. Majd szűrjük le és csöpögtessük le jól. A szalonnát kockázzuk fel, majd pirítsuk meg egy forró serpenyőben. Ha szükséges, öntsünk alá egy pici olajat.
A lazacból szedjük ki az esetlegesen benne maradt szálkákat. Sózzuk, borsozzuk és kenjük be olívaolajjal. Locsoljuk meg egy kis citromlével is. 180 C-os sütőben süssük meg kb. 10 perc alatt.
A szalonnát vágjuk kockákra, majd pirítsuk meg egy kis olajon. A kisült zsíron pirítsuk meg a finomra vágott hagymát. Adjuk hozzá a darált húst, majd pirítsuk fehéredésig.
Vágjuk a meghámozott zöldségeket kockára, a hagymát vágjuk finomra, 2 gerezd fokhagymát szeleteljünk vékonyra. Egy lábosban forrósítsunk fel olíva olajat és pároljuk meg rajta a hagymát és a zöldségeket időnként megkeverve, kb. 10 perc alatt. Majd adjuk hozzá a fokhagyma szeleteket is.
A répát és a karalábét hámozzuk meg, majd kockázzuk fel. A zöldborsót olvasszuk ki, amennyiben fagyasztott. Forrósítsuk fel a vajat egy lábasban.
A gombát áztassuk be langyos vízbe. A lencsét jól öblítsük le, áztatni nem kell. A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát vágjuk vékony szeletekre. A meghámozott zöldségeket kockázzuk fel.
A vajat forrósítsuk fel egy lábosban, majd a spenótot kezdjük el párolni rajta. Időnként kevergessük meg. Reszeljük rá a fokhagymát és kevés szerecsendiót.
A meghámozott répát vágjuk félszeletekre. Egy lábosban forrósítsunk fel vajat, majd pároljuk meg rajta a répát kb. 10 percig, időnként kevergetve.
A vajat forrósítsuk fel, szórjuk rá a curry port. Állandóan kevergetve, 1 perc alatt pirítsuk kissé meg. Majd pároljuk meg rajta 4-5 perc alatt a borsót, időnként megkeverve.
A cukkinit jól sózzuk be, majd locsoljuk meg almaecettel. Hagyjuk így kb. fél órát macerálódni. Ezután alaposan csavarjuk ki a cukkinit.
A hideg vajat és a (lehetőleg hideg) lisztet gyorsan gyúrjuk össze egy tojással és pici jéghideg vízzel. Minél gyorsabban dolgozunk, annál kevésbé melegszik fel a tészta, így lesz finom omlós.
A csirkehúst tépkedjük nagyobb darabokra. A szőlőt szedjük le a fürtről és mossuk meg. Az uborkát hámozzuk meg, vágjuk negyedbe, vágjuk ki a magjait és kockázzuk fel. A hagymát vágjuk vékony szeletekre.
A szőlőszemeket felezzük meg. Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy kevés szőlőmag olajat, majd adjuk hozzá a szőlőt. Kezdjük pirítani, majd öntsük rá a mézet és dobjuk rá a rozmaringot. 1-2 percig pirítsuk időnként megforgatva, majd szedjük ki egy kis tálkára.
Keverjük ki a ricottát a baracklekvárral, narancshéjjal és porcukorral. Tegyük hűtőbe felhasználásig. A cukorból és a vízből főzzünk egy szirupot.