leendő
partnereinknek

óriás grill szendvics füstölt mozzarellával

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Szendvicsek

Címkék

Allergének

tej , glutén

Elkészítés

1.

A csirkemellet vágjuk félbe keresztbe, majd szórjuk meg a fűszerkeverékkel őket. Pár evőkanál olívaolaj hozzáadásával jól dörzsöljük be őket. Hagyjuk így minimum 15 percig állni, de akár több órát is pácolhatjuk a csirkemellet.

2.

A cukkinit és a padlizsánt mossuk meg, majd szeleteljük fel őket kb. fél cm-es szeletekre hosszában. Majd jól sózzuk be a szeleteket. Hagyjuk így állni 15 percet.

3.

A grillgombák vastagabb külső héját húzzuk le és locsoljuk meg őket olívaolajjal.

4.

Míg a hús pácolódik, készítsük el a pesztót. Tegyük az összetevőket egy konyhai robotgépbe és mixeljük össze. Nem baj, ha nem teljesen krémes, mint a bolti pesztó, legyen szép darabos, autentikus.

5.

Majd grillserpenyőben grillezzük meg a csirkét és a gombát, tegyük félre őket.

6.

A padlizsánból csavarjuk ki a kesernyés lét, majd a cukkini szeletekkel együtt grillezzük meg őket. Ezalatt vágjuk a paradicsomot szép vékony szeletekre.

7.

A kenyereket felezzük meg, majd hosszában vágjuk félbe. Kenjük meg a szeleteket a pesztóval. Tegyük rájuk a zöldségeket, a csirkemellet és a füstölt mozzarella szeleteket is. Tipp: Akár a kész szendvicset is meggrillezhetjük egy kompakt grillezőben.

Hozzávalók

100 g Szarvasi füstölt pizza mozzarella

2 szelet Csirkemell filé

200 db Padlizsán

1 db Cukkini

1 db Paradicsom

8-12 g Gomba

2 db Bagett

Néhány ek. Olívaolaj

2 ek. Grill fűszerkeverék

A PESZTÓHOZ

1 db Bazsalikom levél

1 ek. Fenyőmag

1 ek. Reszelt parmezán

2 gerezd Fokhagyma

Bors