Mennyiség oldalanként:
A kuszkuszt egy lábosban pirítsuk meg egy kis vajon, vagy olajon, majd öntsük fel lobogó, forró vízzel úgy, hogy lepje el kb. 1 cm-rel. Fedjük le és hagyjuk így állni 10 percig, hogy a kuszkusz szívja magába a vizet és puhuljon meg.
Egy kevés olívaolajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát. Adjuk hozzá a darált marhahúst és pirítsuk meg.
A cukkinit mossuk meg, majd egy mandolinon vágjunk belőle hosszában szép, vékony szeleteket. Sózzuk be és tegyük félre.
A teljes kiőrlésű tarhonyát pirítsuk meg olíva olajon egy lábosban. Majd öntsük föl forró vízzel úgy, hogy lepje el kb. 2 cm-re. Sózzuk meg a vizet, majd közepes lángon főzzük készre. Ha szükséges, közben pótoljuk a vizet.
A pennét bő, forrásban lévő sós vízben főzzük meg úgy, hogy a tészta közepe enyhén roppanós maradjon. Majd szűrjük le. Közben a póréhagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra. A vajat forrósítsuk meg és fonnyasszuk meg rajta a pórét.
Először készítsük el a tésztát. Dolgozzunk hideg vajjal és lehetőleg a lisztet is tegyük hűtőbe használat előtt. Keverjük össze a lisztet egy tk. sóval, majd gyúrjuk össze a kockákra vágott hideg vajjal és a tojássárgájával. 2-3 ek. jéghideg vízzel még dolgozzuk össze.
A hagymát és a fokhagymát vágjuk finomra, a répát pedig kisebb kockákra. 2-3 evőkanál olívaolajon dinszteljük puhára őket. Közben vágjuk cikkekre a megtisztított gombát és adjuk a hagymához. Pirítsuk meg ezt is.
A zabkekszet törjük apróra, vagy egy konyhai robotgépben aprítsuk finomra. Keverjük össze az olvadt vajjal. Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára tegyünk egy darab sütőpapírt, majd kenjük ki vajjal egy kicsit a formát.
Keverjük ki a mascarponét a tojássárgáival, a mézzel, a vanília kikapart magjaival, a kakaóporral és a kávéval. A kalácsszeleteket forgassuk meg benne jól.
A tésztát főzzük meg lobogó, sós vízben. Majd szűrjük le. Közben a lilahagymát vágjuk vékony szeletekre. Egy serpenyőben, forró olívaolajon fonnyasszuk meg.
A makrélának húzzuk le a bőrét, majd vegyük ki az esetlegesen benne maradt szálkákat. Tegyük a halhúst egy tálba.
Pirítsuk meg a bacon szeleteket, majd tegyük őket félre hűlni, hogy még ropogósabbak legyenek. A maradék zsiradékon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, majd adjuk hozzá jól kicsavart, majd felaprított spenótot.
Főzzük meg a tésztát bő, sós vízben. Majd szűrjük le és csöpögtessük le jól. A szalonnát kockázzuk fel, majd pirítsuk meg egy forró serpenyőben. Ha szükséges, öntsünk alá egy pici olajat.
A lazacból szedjük ki az esetlegesen benne maradt szálkákat. Sózzuk, borsozzuk és kenjük be olívaolajjal. Locsoljuk meg egy kis citromlével is. 180 C-os sütőben süssük meg kb. 10 perc alatt.
A szalonnát vágjuk kockákra, majd pirítsuk meg egy kis olajon. A kisült zsíron pirítsuk meg a finomra vágott hagymát. Adjuk hozzá a darált húst, majd pirítsuk fehéredésig.