Mennyiség oldalanként:
A darált húst gyúrjuk össze a tojással, a finomra vágott hagymával, frissen őrölt borssal, zsemlemorzsával és Worcester-szósszal. Hagyjuk állni, míg elkészülünk a bacon jammel.
A csirkecomb filét fűszerezzük be kedvenc grillpácunkkal, majd kevés olajon süssük meg egy serpenyőben. (Maradék hideg csirkesültet is használhatunk a recepthez.)Ha kész, pár percig pihentessük.
Pizza tésztát nyújtsuk ki és vágjunk ki belőle 3 db, kb. 10 cm átmérőjű kerek formát egy tálka, vagy forma segítségével. Maradék tésztából a cicafejhez illesszünk fülecskéket.
A pizzatésztát nyújtsuk ki téglalap formájúra. Vágjuk 6 db kisebb téglalappá. Tegyünk mindegyikbe 1-1 szelet sonkát, majd egy-egy mozzarella rudat. Hajtsuk be és zárjuk le szorosan. Kenjük meg őket olívaolajjal.
A spárgának a fás végeit vágjuk le, majd 3-4 perc alatt főzzük meg sós vízben. Ezután azonnal hűtsük le jéghideg vízben, majd vágjuk darabokra. A leveles tésztát hajtsuk ki, a sütőpapírral együtt fektessük egy tepsire.
Vágjunk a jól behűtött dinnye közepéből egy szép kerek szeletet, kb. 3 cm vastagot. Amennyire tudjuk, szedjük ki a magokat. Kenjük meg Szarvasi mascarponéval, majd vágjuk 6 db cikkre.
A pizzatésztát osszuk el 12 egyenlő részre. Gyúrjunk belőlük golyókat, majd nyújtsuk ki őket. Tegyünk egy-egy kiskanál paradicsom szószt mindegyiknek a közepébe. Erre tegyük rá a kolbász szeleteket és a mozzarella golyókat.
A kekszet alaposan daráljuk le, majd keverjük össze a megolvadt vajjal. Béleljük ki egy kb. 24 cm-es csatos tortaforma alját sütőpapírral. Nyomkodjuk rá a kekszdarát. Tegyük 170 C-os sütőbe 10 percre, majd vegyük ki hűlni.
Süssük meg először a süti alját. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. Verjük fel a 2 tojást a cukorral szép halványra és habosra. Majd keverjük hozzá a lisztet, sütőport, tejet és olajat.
A bagettet szeleteljük fel, majd kenjük meg a ricottával. A felszeletelt banánt helyezzük a szendvicsekre. Tegyünk még rá pirított diót és csurgassuk le mézzel.
A málna felét törjük össze, majd keverjük össze a mascarponéval, porcukorral és a finomra vágott bazsalikommal. A cantuccinit tördeljük kisebb darabokra.
Melegítsük elő a sütőt 175 C-ra. Keverjük össze a lisztet a cukorral, csipet sóval és a sütőporral. Majd keverjük hozzá a tejet, ricottát,a lereszelt citromhéjat, a vanília aromát és az olvasztott vajat.
A csirkemell filéket sózzuk, borsozzuk, vagy egy kevésbé karakteres fűszerkeverékkel szórjuk meg. Egy serpenyőt forrósítsunk fel, majd jól pirítsuk körbe a mellfiléket.
Vágjuk cikkekre a megtisztított gombát. Kockázzuk fel a cukkinit. Vágjuk félbe a mozzarella golyókat. A csirkemellet vágjuk csíkokra, majd szórjuk meg grill fűszerkeverékkel, vagy egyszerűen sózzuk, borsozzuk.
Az édesburgonyát mossuk meg, majd szurkáljuk meg egy kicsit villával. Forró sütőben süssük puhára kb. 25 perc alatt.( Mikrohullámú sütőben is elkészíthetjük, úgy sokkal rövidebb idő alatt megpuhul. Tegyük egy műanyag tálba, fedjük le folpackkal és mérettől függően 6-10 perc alatt kész is van.)