Mennyiség oldalanként:
A padlizsánt vágjuk hosszában kb fél cm vastag szeletekre. Sózzuk meg, majd tegyük félre egy kicsit.
A káposzta külső leveleit szedjük le, majd vágjuk ki a torzsáját. Ezután szeleteljük vékonyra a leveleket, majd forró, sós vízben főzzük 3-4 percig. Ha kész, szűrjük le.
3-3 tojást külön verjünk fel egy kis sóval, borssal.
A paprikákat 220 C-os sütőben süssük meg 20-25 perc alatt, majd tegyük egy tálba és fedjük le folpackkal őket. Hagyjuk hűlni. Ezután szedjük le a héjukat, vegyük ki a csumájukat és magozzuk ki őket, majd vágjuk csíkokra.
A brokkolit szedjük rózsáira és bő, sós vízben blansírozzuk meg, majd hűtsük le hideg vízzel.
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és egy kis olajon süssük készre, majd hagyjuk pihenni 3-4 percig. Ezután vágjuk kisebb kockákra.
A kekszet daráljuk le, majd 2 ek olvadt vajjal jól keverjük össze. Egy 22-24 cm-es kapcsos tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral. Nyomkodjuk le az aljára a kekszes darát.
A halat vágjuk 4 egyforma darabra. Sózzuk meg a szeleteket és tegyük félre legalább fél órára.
A harcsát vágjuk 4 egyforma szeletbe. Jól kenjük be olíva olajjal és a fűszerkeverékkel. Hagyjuk pár órát állni a hűtőben.
A mascarponét keverjük össze a tormával és a citromlével. Kissé sózzuk, borsozzuk.
Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra.Vágjuk vékony szeletekre a salottát és a fokhagymát. Egy lábosban olvasszunk meg egy ek vajat, majd pároljuk puhára rajta a hagymát és a fokhagymát.
A halfiléket sózzuk be és tegyük félre kb. fél órára őket.
Az édesburgonyát süssük meg forró sütőben héjastul, vagy pedig tegyük egy műanyag tálba, és lefedve a mikorhullámú sütőben készítsük el 8-10 perc alatt. Használhatjuk rögtön, vagy lehűtve, később.
A fűszerkeveréket keverjük el egy pár ek olíva olajjal. Jól dörzsöljük be vele a fürjeket kívül, belül. Tegyük hűtőbe pár órára.
A gnocchit főzzük meg a tasakján leírtak szerint.