Mennyiség oldalanként:
A kolbászt vágjuk vékony karikákra, majd vágjuk félbe a őket.
A kölest mossuk meg, majd pirítsuk meg egy kis olajon, ezután 2-3-szoros mennyiségű vízben főzzük puhára. Ha kész, hagyjuk hűlni.
A csirkemell szeleteket kissé klopfoljuk ki. Sózzuk meg őket.
A finom, egészséges, kalciumban gazdag mozzarella rudakat tekerjük körbe ízletes sonkával.
Vágjuk finomra a salottát, kockákra a gombát és a kalifornai paprikát.
A fehércsokit olvasszuk fel vízgőz fölött. Adjuk a mascarponéhoz és a 2 tojás sárgájához. Verjük fel alaposan.
A sonkát vágjuk kisebb kockákra és pirítsuk meg egy kis olaj hozzáadásával. Szűrjük le, majd itassuk le a felesleges zsírt.
A nektarint vágjuk vékony szeletekre. A pisztáciát hámozzuk meg és vágjuk nagyobb darabokra.
A céklát kockázzuk fel, majd tegyük egy turmixgépbe. Adjuk hozzá a darabokra vágott salotta hagymát és a fokhagyma gerezdeket.
A sült paprikát hámozzuk meg, magozzuk ki és vágjuk hosszában szélesebb csíkokra, majd nagyobb darabokra. A sonkát vágjuk félbe, majd hajtsuk be őket. A lepényből vágjunk kb 3 cm-es darabokat.
A szőlőt és a mozzarellát vágjuk félbe. A diót törjük negyedekbe.
A finomra vágott zöldfűszereket, a chilit és a fokhagymát keverjük el 3.4 ek extra szűz olíva olajban.
A zöldborsót és az avokádót pürésítsük össze egy konyhai robotgépben. Keverjük össze a mascarponéval, finomra vágott újhagymával, chilivel, citromlével, a bazsalikommal és egy kis sóval, borssal.
A sárgadinnye magjait vájjuk ki, majd egy kicsit a húsából is szedjünk ki, hogy a helyére elférjenek a bogyós gyümölcsök.
2 ek. olíva olajjal és egy pár csepp citromlével keverjünk ki egy kis dresszinget. Forgassuk meg benne a bébi spenótot.