Mennyiség oldalanként:
A szőlőt és a mozzarellát vágjuk félbe. A diót törjük negyedekbe.
A sárgadinnye magjait vájjuk ki, majd egy kicsit a húsából is szedjünk ki, hogy a helyére elférjenek a bogyós gyümölcsök.
Hevítsünk olajat egy nagyobb lábosban, majd pároljuk meg rajta a finomra vágott hagymát és fokhagymát.
A spagettit főzzük meg a csomagolásán leírtak szerint. Majd főzzük meg 2-3 perc alatt a bébi brokkolit is. Ha kész, vágjuk pár centis darabokra. A rákokat egy serpenyőben forró olívaolajon pirítsuk meg, kb. 2-2 percig mindkét oldalát.
A kekszet tegyük egy zacskóba, majd törjük össze. Egy tálkában keverjük össze a megolvasztott vajjal. A mascarponét keverjük össze a tojással, cukorral és a vanília rúd kikapart magjaival.
A pizzatésztát és a pizzaszószt készítsük el a weboldalon megtalálható receptleírások szerint. (Ezeket előre is elkészíthetjük.) Nyújtsunk ki két nagyobb darab pizzát a tésztánkból.
A gyümölcskocsonyát készítsük el a tasakján leírtak szerint. Tegyünk hordóformájú poharakat egy muffin sütőformába úgy, hogy azok ferdén álljanak a formában.
Gyúrjuk össze a lisztet a felkockázott hideg vajjal, cukorral és egy tojással. Csomagoljuk be folpackba, majd tegyük hűtőbe fél órára. Közben verjük fel a másik tojás sárgáját a vaníliás cukorral. Majd keverjük hozzá a mascarponét.
A kakaóport keverjük jól el a forró vízben. Majd adjuk hozzá az olvasztott vajat, vagy kókuszolajat. Keverjük egy habverővel jó simára. Keverjük hozzá egyenként a tojásokat is.
A vajat olvasszuk fel. Egy konyhai robotgépben aprítsuk össze a kekszet, majd keverjük hozzá a vajat. A géppel jól dolgozzuk össze. Egy 25 cm-es tortaforma aljába jól nyomkodjuk bele.
Tegyük a gyümölcsöket egy lábosba. Öntsük föl lobogó, forró vízzel, hogy ellepje. Hagyjuk benne kb. 5-8 percig. Közben a bort tegyük fel a mézzel és a fűszerekkel forrni. Ha forr, vegyük le a lángot és a legkisebb lángon gőzöljük 10 percig.
A tojásokat válasszuk külön. A sárgáját keverjük össze a ricottával, liszttel, tejjel, sütőporral és a csipet sóval. Kaparjuk ki a vaníliarúd magjait és azt is keverjük el benne alaposan.
A cukrot keverjük össze a fahéjjal. A fügét vágjuk félbe és mártsuk a belső oldalát a fahéjas cukorba. A ricottát alaposan keverjük össze a vaníliás cukorral. A pisztáciát vágjuk nagyobb darabokra egy késsel.