Mennyiség oldalanként:
A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le. Egy kevés olíva olajon pirítsuk meg.
Süssük meg a piskótákat egyenként. Verjük föl a 3 db tojást a cukorral, majd keverjük hozzá a leszitált lisztet és sót. Tegyük sütőpapírral kibélelt és vajjal kikent 26 cm-es csatos tortaformába és 180 C-on süssük készre kb. 15 perc alatt.
Áztassuk be a mazsolát egy kis langyos vízbe és a rumba. Hagyjuk állni minimum fél órát. A körtét hámozzuk meg, majd vágjuk mindkettőt 8-8 szeletre. Vágjuk ki a magjait.
A karfiolt szedjük rózsáira. Tegyünk félre belőle kb. egy marékkal. Vágjuk finomra a hagymát, majd pirítsuk meg 1 ek. vajon. Közben hámozzuk meg és vágjuk kockákra a krumplit.
A bacon szeleteket vágjuk hosszában félbe, majd kb. 5-6 perc alatt süssük meg forró sütőben.Ha kész, vegyük ki a sütőből és hagyjuk 1-2 percig hűlni, hogy meg tudjuk fogni.
A libacombokat alaposan dörzsöljük be sóval és borssal, majd tegyük őket egy mélyebb hőálló edénybe. Forrósítsunk fel fél liter kacsa-, vagy libazsírt és öntsük le vele a libacombokat. Lehetőleg fedje el teljesen őket a zsír. Adjuk hozzá a szétlapított fokhagymát és a rozmaring ágakat. Fedjük le. Tegyük 160 fokra előmelegített sütőbe és süssük 2 órán keresztül, míg vajpuhák nem lesznek a combok.
A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát vágjuk vékony szeletekre. Egy serpenyőben forrósítsunk fel olajat, ezen kezdjük el pirítani a hagymát és a fokhagymát. Ezalatt vágjuk vékony szeletekre a gombát. Adjuk a hagymához és pirítsuk meg. Fűszerezzük kakukkfűvel, ízesítsük sóval, borssal. Ha a gomba elfőtte a levét, akkor adjunk hozzá frissen vágott petrezselyem zöldet is. Hagyjuk hűlni.
Vágjuk finomra a hagymát. Pirítsuk meg kacsazsíron egy lábosban. Ezalatt hámozzuk meg a zöldségeket (kivéve a krumplit) és vágjuk kockákra. A gombát mossuk meg és daraboljuk fel. A laskagombát a lemezekre merőlegesen vágjuk. Az árpagyöngyöt öblítsük le. Adjuk a hagymához a zöldségeket a gombával és az árpagyönggyel együtt. Pirítsuk pár percig időnként kevergetve. Majd adjuk hozzá a paprikát és öntsük föl a zöldség-, vagy húslevessel.
A paradicsomot vágjuk vékony szeletekre. A rukkolát mossuk meg, majd alaposan szárítsuk le. A bagettet vágjuk hosszában félbe és rakjuk bele a mozzarella szeleteket, a sonka szeleteket,a paradicsom szeleteket és a rukkolát.
Egy nagyobb kör formával vágjunk ki egy kört a szelet kenyérből. Vágjuk ketté a szőlőt, ez lesz a szeme a bogárnak. A kis szelet paprikából pedig vágjunk ki csápokat. A sajtot vágjuk el a fotó szerint úgy, hogy legyen külön egy fej rész és külön a szárnyak. Rakjuk össze az összetevőkből a katicabogarat ezután.
Vágjuk hosszában félbe a kenyeret úgy, hogy az alja vastagabb legyen valamivel. Vájjuk ki a belsejének a nagy részét, ezt tegyük el más felhasználásra. Kenjük meg vajjal az alját is és a tetejét is. Kezdjük el rétegezni a kenyér belsejébe a szalámit, a vékonyra szelt uborkával, a szeletelt mozzarellával és a sonkával tetszés szerint.
A saláta leveleket mossuk meg, majd szárítsuk le. 2-2 fehér- és teljes kiőrlésű kenyérből vágjunk ki tetszőleges formákat , majd cseréljük ki őket úgy, hogy a fehér kenyérben legyen barna forma, a barnában pedig fehér. Ezek lesznek felül.
A megmosott és kimagozott uborkát vágjuk kis kockákra. A kenyeret, a sajtot, és a szalámit szintén. A paradicsomot vágjuk 4 részre. A salátát mossuk meg, szárítsuk le és tépkedjük szét. Majd tegyük az összetevőket szép sorban, rétegenként az üvegbe.
A kenyerek héját vágjuk le, majd pirítsuk meg őket. Egy-egy darabot kenjünk meg majonézzel. Erre helyezzünk salátát, majd kolbászt, sajtot, paradicsomot, uborkát. Fedjük le a másik kenyérszelettel. Adjunk hozzá a gyerekeknek gyümölcsöt is.
Reszeljük le a sajtot. A babot szűrjük le, öblítsük le, majd vágjuk durvára. A chilit magozzuk ki és vágjuk finomra. A zöldfűszereket vágjuk apróra. A fokhagymát reszeljük le.Keverjük össze az összetevőket. Hűtőben hagyjuk egy kicsit állni tálalás előtt. Tálaljuk kukorica chipsszel, vagy zöldségekkel,meleg pitával.