Mennyiség oldalanként:
Vágjuk finomra a hagymát. Pirítsuk meg kacsazsíron egy lábosban. Ezalatt hámozzuk meg a zöldségeket (kivéve a krumplit) és vágjuk kockákra. A gombát mossuk meg és daraboljuk fel. A laskagombát a lemezekre merőlegesen vágjuk. Az árpagyöngyöt öblítsük le. Adjuk a hagymához a zöldségeket a gombával és az árpagyönggyel együtt. Pirítsuk pár percig időnként kevergetve. Majd adjuk hozzá a paprikát és öntsük föl a zöldség-, vagy húslevessel.
A paradicsomot vágjuk vékony szeletekre. A rukkolát mossuk meg, majd alaposan szárítsuk le. A bagettet vágjuk hosszában félbe és rakjuk bele a mozzarella szeleteket, a sonka szeleteket,a paradicsom szeleteket és a rukkolát.
Egy nagyobb kör formával vágjunk ki egy kört a szelet kenyérből. Vágjuk ketté a szőlőt, ez lesz a szeme a bogárnak. A kis szelet paprikából pedig vágjunk ki csápokat. A sajtot vágjuk el a fotó szerint úgy, hogy legyen külön egy fej rész és külön a szárnyak. Rakjuk össze az összetevőkből a katicabogarat ezután.
Vágjuk hosszában félbe a kenyeret úgy, hogy az alja vastagabb legyen valamivel. Vájjuk ki a belsejének a nagy részét, ezt tegyük el más felhasználásra. Kenjük meg vajjal az alját is és a tetejét is. Kezdjük el rétegezni a kenyér belsejébe a szalámit, a vékonyra szelt uborkával, a szeletelt mozzarellával és a sonkával tetszés szerint.
A saláta leveleket mossuk meg, majd szárítsuk le. 2-2 fehér- és teljes kiőrlésű kenyérből vágjunk ki tetszőleges formákat , majd cseréljük ki őket úgy, hogy a fehér kenyérben legyen barna forma, a barnában pedig fehér. Ezek lesznek felül.
A megmosott és kimagozott uborkát vágjuk kis kockákra. A kenyeret, a sajtot, és a szalámit szintén. A paradicsomot vágjuk 4 részre. A salátát mossuk meg, szárítsuk le és tépkedjük szét. Majd tegyük az összetevőket szép sorban, rétegenként az üvegbe.
A kenyerek héját vágjuk le, majd pirítsuk meg őket. Egy-egy darabot kenjünk meg majonézzel. Erre helyezzünk salátát, majd kolbászt, sajtot, paradicsomot, uborkát. Fedjük le a másik kenyérszelettel. Adjunk hozzá a gyerekeknek gyümölcsöt is.
Reszeljük le a sajtot. A babot szűrjük le, öblítsük le, majd vágjuk durvára. A chilit magozzuk ki és vágjuk finomra. A zöldfűszereket vágjuk apróra. A fokhagymát reszeljük le.Keverjük össze az összetevőket. Hűtőben hagyjuk egy kicsit állni tálalás előtt. Tálaljuk kukorica chipsszel, vagy zöldségekkel,meleg pitával.
A krumplit főzzük meg héjastul sós vízben puhára. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. Ezalatt olvasszuk ki a spenótot, majd jól csavarjuk ki és pirítsuk meg egy evőkanál vajon. Sózzuk, borsozzuk. A karfiolt szedjük rózsáira, mossuk meg, majd 3-4 perc alatt főzzük meg roppanósra sós vízben. Majd szűrjük le és hűtsük le hideg vízben, hogy a fövési folyamatot megállítsuk.
A spenótot olvasszuk föl. A sütőt melegítsük elő kb. 190 °C-ra. Mossuk meg a burgonyákat, majd kb. 30-40 perc alatt süssük meg őket egészben. Ezalatt a csirkemellet nyissuk szét és szórjuk meg a kedvenc szárnyas-, vagy grill fűszerünkkel. Dörzsöljük be jól egy kis olíva olajjal is. Majd süssük meg egy kis olíva olajon és tegyük félre pihenni pár percre.
3 szelet kenyeret kenjünk meg Dijoni mustárral . Tegyünk rájuk egy-egy szelet sonkát. Az őszibarackot szeleteljük fel és tegyük a vékony szeleteket a sonkára. A mozzarellát is szeleteljük fel és tegyük a barackra. Fedjük le a szendvicseket a többi kenyérszelettel, majd egy szendvicssütőben grillezzük meg őket.
A lilahagymát hámozzuk meg és vágjuk cikkekre. Forrósítsunk fel kevés olívaolajat egy serpenyőben. Majd kis lángon, lefedve fonnyasszuk meg rajta a hagyma cikkeket. Ezalatt hajtsuk ki a tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire. A széleitől kb. 1 cm-re vágjunk belé egy csíkot, ez lesz a pereme.
Tegyük fel a krumplit sós vízben főni. Főzzük meg félig. A csirkemellet vágjuk csíkokra, és dörzsöljük be a fűszerkeverékkel és egy kis olívaolajjal. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.