Mennyiség oldalanként:
Az áfonyát mossuk meg, majd kb. a harmadát törjük össze egy villával és szórjuk meg 2 evőkanál cukorral. Adjuk hozzá a többi áfonyát néhány szem kivételével (amely majd később a tálaláshoz kell), majd keverjük jól össze és tegyük be a hűtőbe macerálódni (akár órákra is, ha van időnk).
A cérnametéltet főzzük meg a csomagolásán leírtak szerint, majd szűrjük le és öblítsük le hideg vízzel.
A képnek megfelelően darabokat vágunk a hangya, vagy bogár tor és potroh részének, illetve csápnak és szájnak. A zöldből vágunk lábakat (vagy szárnyakat).
Vágjunk félbe egy körtét, ez lesz a kakas teste és feje. Mini mozzarellából és fekete szezámmagból, vagy fekete olívából, esetleg fekete sóból készítsünk szemeket. Sárgarépából faragjunk csőrt, taréjt és lábakat.
A finomra vágott hagymát és lereszelt fokhagymát kevés olívaolajon pirítsuk le egy kisebb fazékban. Majd adjuk hozzá a spenótot és öntsük föl a zöldséglevessel. Hozzuk forrásba, majd kis lángon főzzük kb. 15 percig.
Egy lábosban forrósítsuk fel az olíva olajat és a finomra vágott hagymát dinszteljük meg rajta. Adjuk hozzá a zöldborsót, majd öntsük föl a húslevessel. Hozzuk forrásba, majd lejjebb véve a lángot, főzzük kb. 15-20 percig.
A lilahagymát vágjuk föl vékony szeletekre. Egy serpenyőben forrósítsunk föl olajat, majd kis lángon pirítsuk meg rajta a hagymát.
A kukoricát csöpögtessük le, majd keverjük össze a majonézzel. Enyhén sózzuk, borsozzuk.
A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le. Egy kevés olíva olajon pirítsuk meg.
Süssük meg a piskótákat egyenként. Verjük föl a 3 db tojást a cukorral, majd keverjük hozzá a leszitált lisztet és sót. Tegyük sütőpapírral kibélelt és vajjal kikent 26 cm-es csatos tortaformába és 180 C-on süssük készre kb. 15 perc alatt.
Áztassuk be a mazsolát egy kis langyos vízbe és a rumba. Hagyjuk állni minimum fél órát. A körtét hámozzuk meg, majd vágjuk mindkettőt 8-8 szeletre. Vágjuk ki a magjait.
A karfiolt szedjük rózsáira. Tegyünk félre belőle kb. egy marékkal. Vágjuk finomra a hagymát, majd pirítsuk meg 1 ek. vajon. Közben hámozzuk meg és vágjuk kockákra a krumplit.
A bacon szeleteket vágjuk hosszában félbe, majd kb. 5-6 perc alatt süssük meg forró sütőben.Ha kész, vegyük ki a sütőből és hagyjuk 1-2 percig hűlni, hogy meg tudjuk fogni.
A libacombokat alaposan dörzsöljük be sóval és borssal, majd tegyük őket egy mélyebb hőálló edénybe. Forrósítsunk fel fél liter kacsa-, vagy libazsírt és öntsük le vele a libacombokat. Lehetőleg fedje el teljesen őket a zsír. Adjuk hozzá a szétlapított fokhagymát és a rozmaring ágakat. Fedjük le. Tegyük 160 fokra előmelegített sütőbe és süssük 2 órán keresztül, míg vajpuhák nem lesznek a combok.
A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát vágjuk vékony szeletekre. Egy serpenyőben forrósítsunk fel olajat, ezen kezdjük el pirítani a hagymát és a fokhagymát. Ezalatt vágjuk vékony szeletekre a gombát. Adjuk a hagymához és pirítsuk meg. Fűszerezzük kakukkfűvel, ízesítsük sóval, borssal. Ha a gomba elfőtte a levét, akkor adjunk hozzá frissen vágott petrezselyem zöldet is. Hagyjuk hűlni.