Mennyiség oldalanként:
Az uzsonnatál összeállításánál fontos, hogy jóízű, egyben egészséges ételeket válogassunk össze a gyerekeknek. Olyanokat, amelyeket könnyen elfogyaszt, szereti, akár nassként is eheti és akár több adagban is meg tudja enni.
Tegyük fel a tejet és a mascarponét melegedni a cukorral együtt. Tegyük bele a hosszában félbevágott és kikapart vanília rudat is a magokkal együtt. Főzzük 15-20 percig kb. 90 C-on. A lényeg, hogy mindig forráspont alatt maradjunk egy kicsivel.
A tojássárgákat verjük fel habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Közben melegítsük fel a mascarponét. Ezután lassan keverjük a cukros tojássárgákhoz. Majd öntsük vissza a lábosba.
A csirkemellet vágjuk ketté, hogy 4 nagyjából egyforma szeletet kapjunk. Kenjük be olíva olajjal, majd dörzsöljük be kedvenc grill fűszerkeverékünkkel.
A csirkecombokról fejtsük le a húst és tépkedjük kisebb darabokra.
A csicseriborsó- és a kukorica konzervet öblítsük le és csöpögtessük le. A kápia paprikát vágjuk apró kockákra, az újhagymát vágjuk finomra.
A csirkecomb filét fűszerezzük be kedvenc grillpácunkkal, majd kevés olajon süssük meg egy serpenyőben. (Maradék hideg csirkesültet is használhatunk a recepthez.)Ha kész, pár percig pihentessük.
A banánokat vágjuk 3-3 db-ra. Szúrjunk beléjük egy-egy fa nyársat. Tegyük egy tányérra őket, fedjük le folpackkal és tegyük a fagyasztóba kb. 2 órára.
A teljes kiőrlésű tarhonyát pirítsuk meg olíva olajon egy lábosban. Majd öntsük föl forró vízzel úgy, hogy lepje el kb. 2 cm-re. Sózzuk meg a vizet, majd közepes lángon főzzük készre. Ha szükséges, közben pótoljuk a vizet.
A répát és a karalábét hámozzuk meg, majd kockázzuk fel. A zöldborsót olvasszuk ki, amennyiben fagyasztott. Forrósítsuk fel a vajat egy lábasban.
A gombát áztassuk be langyos vízbe. A lencsét jól öblítsük le, áztatni nem kell. A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát vágjuk vékony szeletekre. A meghámozott zöldségeket kockázzuk fel.
A vajat forrósítsuk fel, szórjuk rá a curry port. Állandóan kevergetve, 1 perc alatt pirítsuk kissé meg. Majd pároljuk meg rajta 4-5 perc alatt a borsót, időnként megkeverve.
A ciabattát vágjuk ketté. Majd nyissuk szét mindkét darabot. Tegyük beléjük a rántott karajszeleteket, majd helyezzük a húsra a mozzarella szeleteket.
A hússzeleteket enyhén klopfoljuk ki, majd sózzuk be. Forgassuk meg lisztben, tojásban, majd zsemlemorzsában. Süssük ki őket forró olajban. Közben készítsük el a salátát.
A tojásokat külön kis tálkákban, hármasával verjük fel egy-egy evőkanál laktózmentes mascarponéval. Kissé sózzuk, borsozzuk.