Mennyiség oldalanként:
A finom, egészséges, kalciumban gazdag mozzarella rudakat tekerjük körbe ízletes sonkával.
Vágjuk finomra a salottát, kockákra a gombát és a kalifornai paprikát.
Készítsük el a tésztát. Válasszuk ketté a tojásokat. A sárgáját verjük fel a cukorral. Külön verjük fel a fehérjét is egy csipet sóval. A lisztet keverjük ki szép lassan a tejjel. Keverjük a tojássárgájához. Majd adjuk hozzá az olvadt vajat és keverjük hozzá óvatosan a felvert tojásfehérjét is.
A nektarint vágjuk vékony szeletekre. A pisztáciát hámozzuk meg és vágjuk nagyobb darabokra.
A céklát kockázzuk fel, majd tegyük egy turmixgépbe. Adjuk hozzá a darabokra vágott salotta hagymát és a fokhagyma gerezdeket.
A szőlőt és a mozzarellát vágjuk félbe. A diót törjük negyedekbe.
A finomra vágott zöldfűszereket, a chilit és a fokhagymát keverjük el 3.4 ek extra szűz olíva olajban.
Főzzünk először egy tejberizst a tejből és a rizsből. Adjunk hozzá egy pici sót és egy fél teáskanál vanília őrleményt. Kb olyan 25 percig tudjuk csak főzni ezzel a viszonylag kevés tejjel, de nem is kell végig főzzük, mert a sütőben a rizs tovább fog puhulni.
A kenyeret és a sonkát kockázzuk fel, a sajtot reszeljük le.
A káposzta külső leveleit szedjük le, majd vágjuk ki a torzsáját. Ezután szeleteljük vékonyra a leveleket, majd forró, sós vízben főzzük 3-4 percig. Ha kész, szűrjük le.
Hevítsünk olajat egy nagyobb lábosban, majd pároljuk meg rajta a finomra vágott hagymát és fokhagymát.
A fűszerkeveréket keverjük el egy pár ek olíva olajjal. Jól dörzsöljük be vele a fürjeket kívül, belül. Tegyük hűtőbe pár órára.
A mascarponét és a mogyoróvajat keverjük össze. Kenjük meg vele a tortilla lapot.
A dinnyét és a banánt kockázzuk fel 7-7 db-ra. A szalámiról szedjük le a héját. Majd húzzuk a gyümölcsöket, a mozzarella sajtot és a szalámit a nyársakra. Jól zárható dobozba tegyük el.
A szendvicskenyereket kenjük meg és készítsünk 2 db szendvicset szeletelt pizza mozzarella sajtból, sonkából és uborka szeletekből.