Mennyiség oldalanként:
A kiolvasztott és jól lecsepegtetett tenger gyümölcseit pirítsuk le vajon 2-3 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk.
Egy konyhai robotgépben aprítsuk össze a pisztrángot, majd keverjük hozzá a mascarponét, mustárt, citromlevest, snidlinget, tormát és a sót, borsot.
A zöldborsót és az avokádót pürésítsük össze egy konyhai robotgépben. Keverjük össze a mascarponéval, finomra vágott újhagymával, chilivel, citromlével, a bazsalikommal és egy kis sóval, borssal.
A kiolvasztott leveles spenótot jól nyomkodjuk ki és aprítsuk fel. Forrósítsunk fel egy serpenyőben 2 ek olíva olajat és pirítsuk meg rajta a spenótot 1-2 perc alatt. Reszeljünk rá fokhagymát.
A cukkinit vágjuk félbe keresztben és szeleteljük fel. Sózzuk be és hagyjuk kb 15 percig állni.
Először készítsük el a tésztát. Dolgozzunk hideg vajjal és lehetőleg a lisztet is tegyük hűtőbe használat előtt. Keverjük össze a lisztet egy tk. sóval, majd gyúrjuk össze a kockákra vágott hideg vajjal és a tojássárgájával. 2-3 ek. jéghideg vízzel még dolgozzuk össze.
Keverjük ki a mascarponét a tojássárgáival, a mézzel, a vanília kikapart magjaival, a kakaóporral és a kávéval. A kalácsszeleteket forgassuk meg benne jól.
A szalonnát vágjuk kisebb kockákra, majd egy kis olaj hozzáadásával pirítsuk meg őket egy serpenyőben. Végül szűrjük le és hagyjuk egy kicsit hűlni. Ezalatt hámozzuk meg a krumplit és az édesburgonyát. Majd vágjuk őket nagyon vékony szeletekre. A póréhagymát tisztítsuk meg, majd karikázzuk fel. Sózzuk, borsozzuk őket.
A megtisztított gombát vágjuk vékony szeletekre, illetve mérettől függően félszeletekre. A bacont vágjuk kisebb kockákra. Forró olajon pirítsuk meg a bacont, majd a gombát is, míg el nem fövi a levét.
A croissant-okat vágjuk ketté és kenjük meg egy kis vajjal. Tegyünk alulra szép saláta leveleket, majd ezekre paprika szeleteket. Erre tegyük a hullámba hajtott sonkát, majd a Szarvasi Füstölt Mozzarellát, végül vékonyra szelt retket.
A karajt vágjuk 4 egyforma vastag szeletre. Verjük ki őket szép nagyra. A szeleteket enyhén sózzuk, borsozzuk. Fektessük rájuk a sonka szeleteket, majd szórjuk meg őket lereszelt Szarvasi Füstölt Mozzarellával. A széleit hajtsuk be, majd tekerjük fel szépen őket.