Mennyiség oldalanként:
A gombát tisztítsuk meg, sózzuk és locsoljuk meg olíva olajjal. Tegyük egy hőálló tálba és süssük meg 200 C-os sütőben.
Egy kevés vajon futtassuk meg a málnát, Locsoljuk meg egy kis juharsziruppal. Hagyjuk, hogy a málna egy kis része essen szét, de maradjanak benne egész szemek is. Végül keverjünk hozzá pár csepp balzsamecetet is.
A konzerv lencsét alaposan szűrjük le és öblítsük le alaposan. Tegyük a konyhai robotgépbe a mogyoróval és a mazsolával együtt. Aprítsuk durvára.
A palacsintatészta összetevőit keverjük össze. Ez egy jó sűrű, amerikai típusú palacsinta tészta lesz. Közepesen forró serpenyőben, kevés olajon vagy margarinon süssük meg a palacsintákat. Ezek kissé vastag, kb. 10 cm átmérőjű palacsinták lesznek. Kb. 18-20 db fog ebből az adagból kijönni.
A marha steakeket vágjuk csíkokra és sózzuk, borsozzuk. A paprikát is csíkozzuk fel, a gombát és az újhagymát szeleteljük.
Szurkáljuk meg az édesburgonyát egy villával és egy tálban, lefedve süssük puhára a mikrohullámú sütőben kb. 8-10 perc alatt.
A mascarponét keverjük össze a tejjel, cukorral és tegyük fel melegedni. Vágjunk hosszában félbe egy vanília rudat, kaparjuk ki a magjait, majd tegyük héjastul, magostul a tejes alapba. Főzzük 15-20 percig kb. 90 C-on (a lényeg, hogy mindig forráspont alatt maradjunk kicsivel).
Készítsünk 4 db, egyenként 100 g-os burgert. A darált húst keverjük össze a zsemlemorzsával és a tojással, sózzuk, borsozzuk. Majd mindegyiket tekerjük be egy-egy szelet baconnel.
A steaket szobahőmérsékleten sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt forrósítsunk föl, majd süssük meg rajta a steaket oldalanként kb. 2-3 perc alatt, vagy pedig ízlésünkhöz, illetve a steak vastagságához igazodva, rövidebb, vagy hosszabb idő alatt.
Az olíva olajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát és a lereszelt fokhagymát. Adjuk hozzá a húst és pirítsuk fehéredésig.
A darált húst gyúrjuk össze a tojással, a finomra vágott hagymával, frissen őrölt borssal, zsemlemorzsával és Worcester-szósszal. Hagyjuk állni, míg elkészülünk a bacon jammel.
A kekszet alaposan daráljuk le, majd keverjük össze a megolvadt vajjal. Béleljük ki egy kb. 24 cm-es csatos tortaforma alját sütőpapírral. Nyomkodjuk rá a kekszdarát. Tegyük 170 C-os sütőbe 10 percre, majd vegyük ki hűlni.
A tojássárgákat verjük fel a cukorral. Majd keverjük hozzá a mascarponét és a vanília esszenciát. A kis kosárkákat töltsük meg a krémmel.
Egy 222-24 cm-es csatos tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral. Az olvadt vajat egy konyhai robotgépben jól dolgozzuk össze a zabkeksszel. Majd nyomkodjuk bele a formába ezt a vajas zabkeksz darálékot.
A bacon-t, vagy kolozsvári szalonnát vágjuk kis kockákra, majd pirítsuk meg egy serpenyőben egy kis zsiradék hozzáadásával. Közben negyedeljük a paradicsomot, a magjait távolítsuk el és a húsát vágjuk apró kockákra. Az újhagymát szeleteljük vékonyra.