Mennyiség oldalanként:
A mozzarellát reszeljük le, majd keverjük össze a mascarponéval. Keverjük hozzá a lereszelt fokhagymát, a citromhéjat, a bazsalikom levelet, kevés sót, borsot.
A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját verjük fel édesítőszerrel,narancshéjjal, fahéjjal, vaníliával, majd verjük hozzá a mascarponét.
A mascarponét keverjük össze a petrezselyem zölddel, a magos mustárral és a lereszelt fokhagymával.
A kölest mossuk meg, majd pirítsuk meg egy kis olajon, ezután 2-3-szoros mennyiségű vízben főzzük puhára. Ha kész, hagyjuk hűlni.
A csirkemell szeleteket kissé klopfoljuk ki. Sózzuk meg őket.
A fehércsokit olvasszuk fel vízgőz fölött. Adjuk a mascarponéhoz és a 2 tojás sárgájához. Verjük fel alaposan.
A sonkát vágjuk kisebb kockákra és pirítsuk meg egy kis olaj hozzáadásával. Szűrjük le, majd itassuk le a felesleges zsírt.
A sült paprikát hámozzuk meg, magozzuk ki és vágjuk hosszában szélesebb csíkokra, majd nagyobb darabokra. A sonkát vágjuk félbe, majd hajtsuk be őket. A lepényből vágjunk kb 3 cm-es darabokat.
A sárgadinnye magjait vájjuk ki, majd egy kicsit a húsából is szedjünk ki, hogy a helyére elférjenek a bogyós gyümölcsök.
2 ek. olíva olajjal és egy pár csepp citromlével keverjünk ki egy kis dresszinget. Forgassuk meg benne a bébi spenótot.
A dinnyét vágjuk darabokra. A saláta leveleit tépkedjük le és alaposan mossuk meg, majd szárítsuk le. A szőlőszemeket vágjuk félbe.
Készítsünk egy paradicsomszószt. Vágjuk finomra a hagymát és 2 ek olíva olajon pároljuk meg. Adjuk hozzá a passatát és hozzuk forrásba. Majd vegyük lejjebb a lángot, hogy csak éppen hogy rotyogjon.
A nektarint vágjuk cikkekre, majd forró grillserpenyőben kevés olíva olajon grillezzük meg.